Φεστιβάλ ιδεών και αξιών

Καλό μήνα. Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας της χαράς αλλά και της μελαγχολίας. Όμως είναι ο γιορτινός μήνας του χρόνου και προς θεού, όσο μπορείτε χαρείτε τον.

Βλέπετε γύρω σας, η ατμόσφαιρα άλλαξε τα λαμπιόνια άναψαν τα χριστουγεννιάτικα δένδρα άρχισα σιγά – σιγά να τοποθετούνται για να ολοκληρώσουν την πιο ευχάριστη εικόνα του χρόνου.

Αισιοδοξία λοιπόν στις μέρες που έρχονται και ελπίδα να είναι καλύτερες μέρες. Από χθες ο Πύργος μας για ακόμη μια χρονιά φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου για παιδιά και νέους. Καταγράφοντας την 20χρονη επιτυχία του επιβεβαιώνει ότι η πόλη μας διψούσε για αλλαγή. Ναι για όλους εμάς τις μέρες αυτές κάτι αλλάζει σε εικόνα και σε πρόσωπα.

Η διοργάνωση όπως κάθε χρόνο άκρως εκλεκτική και ενδιαφέρουσα.

Οι άνθρωποι που το εμπνεύστηκαν, το στήριζαν και το πραγμάτωσαν αξίζουν τον θαυμασμό μας και τους επαίνους μας. Για τους Δημήτρη Σπύρου, Χρήστο Κωσταντόπουλο και Νίκο Θεοδοσίου.

Όταν ρωτήσαμε τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο πως νιώθει μετά από 20 χρόνια δυναμικής παρουσίας θα μας πει με τον γνωστό του απλό και ταπεινό χαρακτήρα του «Είμαστε και οι τρεις μια ομάδα, στηρίζοντάς το. Πράγματι κάθε φορά που αρχίζει μας γεμίζει συγκίνηση γιατί όλοι μας το νιώθουμε  το μικρό μας παιδί που μεγάλωσε και τώρα μόνο του τραβάει τον δρόμου του. Το βλέπουμε κάθε φορά να γίνεται και καλύτερο και μας δίνει τότε την εκτίμηση ότι τελικά θα πάει μπροστά…

Τον νιώθουμε τώρα πια θεσμό και μπορεί να μην είναι στην επίσημη ταυτότητα του αλλά για όλους εμάς είναι μια κατάκτηση.

Τώρα πια δεν έχουμε άγχος στην δημιουργία κι στον προγραμματισμό του.

Νιώθουμε άγχος γιατί μετράμε την λεπτομέρεια στην τελειότητα…»

Εμείς θα τους αναγνωρίσουμε ότι πράγματι φάνηκαν και οι τρεις αντάξιοι της αγάπης του, και της προσήλωσής του.

Γιατί αληθινά μας λείπουν οι άνθρωποι στηνπόλημας που θέλουν τονΠύργο να γίνει ο Πύργος των ιδεών και των αξιών.

Δημοσιογράφος της εφ.Πατρίς , Υπευθ. στήλης Ηλειούπολη (Επιλογές)