Ηλεία Πολιτισμός

«Φεστιβάλ» Κινηματογράφου…στο Βούναργο

Ακούστε το άρθρο

Ένα διαφορετικό «Φεστιβάλ Κινηματογράφου, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Βουνάργου, τις Κυριακές 2, 9 και 16 Δεκεμβρίου. Ένα «Φεστιβάλ» στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και φίλοι του σχολείου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Λυκείου Βουνάργου, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα που θα τους βοηθήσουν στην πραγματοποίηση της 4ήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής τους με τη συμμετοχή όλων των μαθητών. Και η ιδέα «γεννήθηκε» στο πλαίσιο του προγράμματος (project) με θέμα «Η εξέλιξη του κινηματογράφου» που  υλοποιούν οι μαθητές με τον συντονισμό της καθηγήτριας Γαλλικής Φιλολογίας Μαριφίλιας Φιλοπούλου.

Η ιδέα τους «αγκαλιάστηκε» από την καθηγήτρια τους και τον διευθυντή Γιώργου Μπεντενίτη, αλλά και από τους γονείς (σ.σ και ιδιαίτερα τις μητέρες) των μαθητών που συμφώνησαν να τους στηρίξουν.

Ταινίες και…κεράσματα

Η «αυλαία» θα ανοίξει την προσεχή Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, με την προβολή της ταινίας  «Ο Καλύτερος Φίλος μου (A Dog’s Purpose)». Πρόκειται για Aμερικανική κομεντί, με τους: Ντένις Κουέιντ, Μπριτ Ρόμπερτσον, Τζος Γκαντ, Λόγκαν Μίλερ, σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ).

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Η συμμορία των 8 (Oceans Eight. Μια Aμερικανική περιπέτεια, με τους Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χαθαγουέι, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ριάνα, σε σκηνοθεσία Γκάρι Ρος.

Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, με την ταινία «Gifted (Χαρισματική)». Δραματική ταινία, με τους Κρις Έβανς, Τζένη Σλέιτ, Μακένα Γρέις, Οκτάβια Σπένσερ, σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ.

Η προβολή των ταινιών θα ξεκινάει στις 7:00 το απόγευμα και θα ολοκληρώνεται στις 9:00 το βράδυ. Η είσοδος θα είναι 2 ευρώ και στο διάλειμμα της ταινίας θα υπάρχει πλούσιος μπουφές (δωρεάν) όλους τους θεατές, με αλμυρά και γλυκά εδέσματα που θα έχουν ετοιμάσει οι μητέρες των παιδιών, στηρίζοντας την ωραία τους πρωτοβουλία.

Όλη η επικαιρότητα