Υγεία

Φεύγει από την Ελλάδα η φαρμακοβιομηχανία Teva από την Ελλάδα

teva-exchange.jpg

Την αναστολή της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η ισραηλινών συμφερόντων και μία από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής γενοσήμων φαρμάκων στον κόσμο εταιρία Teva.
 
«Με στόχο τη βιωσιμότητα και την παραμονή  της στην Ελλάδα, η Teva προχώρησε σε αναπροσαρμογή του λειτουργικού της μοντέλου στη χώρα. Στόχος της παραμένει η εξυπηρέτηση της ελληνικής αγοράς μέσα από τη διασφάλιση ενός σταθερού και βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου ανάπτυξης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν κανονικά στην ελληνική αγορά όλα τα προϊόντα της.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία ενημερώνει ότι ο κ. Κωνσταντίνος Φιτσώρος, μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής της εταιρείας, αποφάσισε να αποχωρήσει. Ο κ. Χρήστος Κολοκοτρώνης θα είναι ο γενικός διευθυντής, διατηρώντας παράλληλα την τρέχουσα θέση του ως οικονομικός διευθυντής. 
 
Η TEVA είναι μία από τις δέκα μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου, ισραηλινών συμφερόντων και διαθέτει γενόσημα, αλλά και πρωτότυπα φάρμακα στις κατηγορίες των Νευρολογικών Διαταραχών, των αυτοάνοσων νοσημάτων, της Ογκολογίας και της αντιμετώπισης του Πόνου.

Όλη η επικαιρότητα