Αθλητισμός

FIBA: Οι ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023

Ακούστε το άρθρο

Η FIBA αποφάσισε ότι το Παγκόσμιο του 2023 θα διεξαχθεί μεταξύ 25 Αυγούστου και 10 Σεπτεμβρίου. Σε τρεις χώρες θα γίνουν οι αγώνες.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε πολλούς… Γιαπωνέζους και Ινδονήσιους παίκτες, όμως το μπάσκετ θα έχει την τιμητική του σε αυτές τις δύο χώρες, σε τρία χρόνια από τώρα. Η ΦΙΜΠΑ ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023, θα διεξαχθεί μεταξύ 25 Αυγούστου και 10 Σεπτεμβρίου σε τρεις χώρες.

Και μπορεί να είναι ακόμα πολύ νωρίς, μπορεί να βλέπουμε τη μία μετά την άλλη τις ομοσπονδίες να βάζουν «λουκέτο» λόγω πανδημίας, όμως αν και η τριετία να μοιάζει μακρινή υπόθεση, η προοπτική της διοργάνωσης είναι τεράστια.

Η διεθνής Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023 θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία. Κι αν για τους Ιάπωνες και τους κατοίκους της Ινδονησίας το μπάσκετ δεν είναι… εθνικό σπορ, για τις Φιλιππίνες είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, καθώς εκεί το σπορ λατρεύεται, ενώ είναι ένας από τους βασικούς προορισμούς, καλών (νεαρών κυρίως) Αμερικανών παικτών, που δεν βρίσκουν χώρο στο ΝΒΑ.

Όπως και να ‘χει, αν κι ακόμα κανείς δεν έχει τον νου του στο 2023, θα είναι μια εντελώς διαφορετική νότα, αφού (ειδικά στις Φιλιππίνες) τα sold out θα πραγματοποιηθούν πριν ακόμα… εκδοθούν τα εισιτήρια.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα