Αθλητισμός

FIFA: Φέρνει επανάσταση στο ποδόσφαιρο! Αλλάζει τα πάντα στο οφσάιντ, βάζει τέλος στα… χιλιοστά

Ακούστε το άρθρο

 Την πρόθεση της να φέρει τεράστιες αλλαγές στο οφσάιντ δείχνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία με την κίνηση της να ξεκινήσει σχετικές δοκιμές στην Ιταλία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sky Sport Italia, η FIFA ήρθε σε συμφωνία με την ιταλική ομοσπονδία για να δοκιμάσει νέους κανονισμούς που αφορούν το οφσάιντ.

Η γειτονική μας χώρα θα αποτελέσει ουσιαστικά τον τόπο για τους πειραματισμούς που θα γίνουν αναφορικά με το οφσάιντ κι ουσιαστικά θα μπουν οι βάσεις για αλλαγές που θα φέρουν ξανά την… επανάσταση στο ποδόσφαιρο.

Φυσικά οι πειραματισμοί αυτοί δεν θα γίνουν στη Serie A, αλλά στο πρωτάθλημα Κ18 της 2022/23, όπου θα σφυρίξουν διαιτητές της Serie C. Το ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές παραμένει άγνωστο, αλλά η γενικότερη ιδέα που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της FIFA και της IFAB (υπεύθυνη για τις αλλαγές στους κανονισμούς) είναι ο παίκτης να θεωρείται σε αντικανονική θέση μόνο όταν αποκτά πραγματικό πλεονέκτημα.

Ουσιαστικά, θέλουν να βάλουν τέλος στις περιπτώσεις που ένας ποδοσφαιριστής υποδεικνύεται σε αντικανονική θέση για… χιλιοστά ή επειδή προεξέχει ένα σημείο του. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί κι τοποθέτηση των γραμμών στο VAR που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα σε οριακές περιπτώσεις.

Όλη η επικαιρότητα