Φιγαλεία: Να μην πάρουν το ΑΤΜ της Τρ. Πειραιώς

Την έντονη δυσαρέσκεια τους για την πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να σταματήσει την λειτουργία του αυτόματου τραπεζικού μηχανήματος που βρίσκεται στο κτίριο του Δημαρχείου της Φιγαλείας, εκφράζει με επιστολή του ο Πρόεδρος της Τ.Κ Νικόλαος Κουτσόπουλος, ο οποίος ζητά παράλληλα την ενεργοποίηση όλων των θεσμικών φορέων προκειμένου να αλλάξει η απόφαση αυτή της Τράπεζας, η οποία θα επιφέρει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η επιστολή του Προέδρου

«Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές, κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιπεριφεριαρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Με αγανάκτηση ενημερωθήκαμε για την απόφαση της τράπεζας Πειραιώς να απομακρύνει το ΑΤΜ που λειτουργεί στην Νέα Φιγαλεία και εξυπηρετεί τους κατοίκους της κωμόπολης και όλων των τοπικών κοινοτήτων του πρώην Δήμου Φιγαλείας.

Η περιοχή μας είναι ορεινή και δυσπρόσιτη, απομακρυσμένη από τα αστικά κέντρα.

Οι κάτοικοι της είναι κυρίως ηλικιωμένοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, συνταξιούχοι με δυσκολίες στην μετακίνηση.

Επίσης είναι άρρηκτα συνδεμένοι με την εν λόγω τράπεζα καθώς στην περιοχή παλαιότερα λειτουργούσε κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα ο όγκος των συναλλαγών να γίνεται τώρα από την τράπεζα Πειραιώς.

Το ΑΤΜ βρίσκεται σε δημοτικό χώρο χωρίς να πληρώνει ενοίκιο και ρεύμα.

Η παύση λειτουργίας του ΑΤΜ, που σημειωτέον είναι το μόνο σημείο τραπεζικής εξυπηρέτησης, θα υποβαθμίσει δραματικά την ποιότητα ζωής μας και θα δυσκολέψει την καθημερινότητα πολλών συμπολιτών μας.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την περιοχή μας και τους κατοίκους της, ελπίζουμε στην βοήθεια σας προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω υποβάθμιση της ήδη δύσκολης καθημερινότητας μας, προβαίνοντας σε κάθε δυνατή εκ μέρους σας ενέργεια ώστε να μην υλοποιηθεί η απόφαση της τράπεζας Πειραιώς η οποία κινείται στα πλαίσια του συγκεντρωτισμού των υπηρεσιών.

Με τέτοιες αποφάσεις οδηγείτε η επαρχία σε εγκατάλειψη και μαρασμό. Σας καλώ την ύστατη στιγμή να δράσουμε από κοινού ώστε να μην υλοποιηθεί αυτή η τραγική για τον τόπο μας απόφαση.

Νικόλαος Κουτσόπουλος Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Φιγαλείας».