WEB tv Αθλητισμός Ηλεία

Φιλανθρωπικός αγώνας για τον Γιώργο Καλαρύτη στην Γαστούνη: Δάκρυσαν όλοι… (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Όλη η Ηλεία ήταν χθες στη Γαστούνη για να συμπαρασταθούν  και να τιμήσουν το 16χρονο Γιώργο Καλαρύτη, ένα παιδί πού δίνει αγώνα για την ζωή του, αφού είναι αντιμέτωπος με ένα σπάνιο σύνδρομο που προσβάλλει τα ζωτικά του όργανα.

Στο πλευρό του Γιώργου οι γονείς του(Μιχάλης και Χρύσα), η αδελφή του Ζωή Μαρία οι συμμαθητές του και εκατοντάδες φίλοι του,  που έδωσαν το παρών, μέσω του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων και Επιλέκτων του νομού Ηλείας, με σκοπό  να τον ενισχύσουν οικονομικά, αφού τα ιατρικά έξοδα είναι υπέρογκα.

Φίλαθλος του Ολυμπιακού και θαυμαστής γρήγορων αυτοκινήτων ο Γιώργος, μπορεί τώρα πλέον  να  ελπίζει  σε ένα καλύτερο αύριο!

 Οι ευχαριστίες του πατέρα… και το σπάνιο σύνδρομο του γιού του!

Ο πατέρας του και παλαίμαχος παίκτης του Αίαντα Γαστούνης, προπονητής μάλιστα μέχρι πρότινος του ιστορικού Αίαντα Μιχάλης Καλαρύτης, φανερά συγκινημένος και αφού ευχαρίστησε άπαντες… μίλησε στην «Πατρίς – Σπορ»  για την περιπέτεια του 16χρονου γιού του: «Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Γαστούνη το 2001 και το 2006 διαγνώστηκε ότι πάσχει από το σπάνιο Σύνδρομο Γιάκομπσεν που προσβάλλει τα ζωτικά του όργανα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλο παιδί με αυτό το σύνδρομο. Όσο μεγαλώνει ο Γιώργος, μεγαλώνουν και τα προβλήματα. Οι γιατροί δεν ξέρουν κάτι εδώ στην Ελλάδα, δεν έχουν γνώσεις για το Σύνδρομο και ενημερώνονται τηλεφωνικά από συναδέλφους τους του εξωτερικού. Κάθε δύο τρεις μήνες κάνουμε μαγνητικές στον εγκέφαλο, τώρα έχουμε πρόβλημα με το συκώτι, πρόβλημα με την καρδιά, μας προέκυψε διαβήτης ενώ τώρα έχουμε θέμα με το αίμα.  Πάμε να θεραπεύσουμε το ένα, προκύπτει πρόβλημα με κάτι άλλο. Τα έξοδα είναι πολλά… Ο Γιώργος είναι πάντα χαμογελαστός, πηγαίνει σχολείο, στην Β Γυμνασίου, αν και κανονικά έπρεπε να πηγαίνει Λύκειο. Κάθε χρόνο μας στέλνουν υποστήριξη δασκάλα δίπλα στο θρανίο του και δόξα τω Θεώ ο Γιώργος είναι επικοινωνιακός. Η επιστήμη δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί το πρόβλημα είναι στο DNA του Γιώργου μας. Δεν υπάρχει θεραπεία. Στόχος είναι να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του και να κρατηθεί στη ζωή…»

Επίλεκτοι Ηλείας και Εθνική Ενόπλων έμειναν στο 2 – 2 στον αγώνα τους για τον ιερό σκοπό που έδωσαν!                                                   

Πριν την έναρξη του αγώνα της Εθνικής Ενόπλων Ποδοσφαίρου και ομάδας Επιλέκτων ποδοσφαιριστών από  την Ηλεία, προηγήθηκαν αρκετές βραβευσεις, τόσο από τον αρχηγό της αποστολής της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων Αντιπλοίαρχο κ. Γιώργο Τζαμάκο , οσο και από διάφορους φορείς προς αυτόν. Ενώ τιμήθηκε και ο μικρός Γιώργος Καλαρύτης, ο οποίος από την πλευρά του, πρόσφερε ανθοδέσμη στις δυο ομαδες και τους διαιτητές! Στο ματς που ακολούθησε, δεν υπήρξε νικητής , καθώς έληξε με σκορ 2 – 2 ! Προηγήθηκαν οι Επίλεκτοι Ηλείας με τους Λιόση και Γούρμο με 2 – 0, και η Εθνική Ενόπλων ισοφάρισε με τους Στρατηδάκη και Παπαδόπουλο, έχοντας χαμένο πέναλτι με τον Λουκίνα και δυο δοκάρια με τους, Σαραντόπουλος και Τουρκοφορίτη!

Την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων την στελέχωναν οι παίκτες:

Λυμπερόπουλος Σ., Ακουμιανάκης Νικ(Λιμενάρχης Κατακόλου), Τζανετόπουλος(ΑΕΚ), Κολοβέτσιος(Παναθηναικός), Μητροφάνης, Μουντοκαλάκης(Κισσαμικού), Λούκινας(Ηρακλή), Δημόπουλος Νικ.(της γνωστής οικογένειας των Δημοπουλαίων), Καρασαλίδης , Στάικος(Παναθηναικός), Κύργιας(Ατρομήτου Αθηνών), Καμβύσης, Καρβουνιάρης, Αυλωνίτης, Παπαδόπουλος, Σαραντόπουλος, Στασινόπουλος, Κωνσταντίνου, Κουσελάς, Βλάχος, Μπεχλής, Στρατηδάκης, Τουρκοφορίτης  και Ιωσήπου. Πρώτος προπονητής ο Αβέρτος Παπαδάκης, βοηθός του ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας, και προπονητής τερματοφυλάκων ο Ζαλαώρας Ιωάννης!

Την ομάδα των Επιλέκτων του Νομού μας στελέχωσαν οι παίκτες: Αντωνόπουλος, Αρβανίτης, Κωστόπουλος, Μπογονικολός, Κράγκαρης, Πολίτης Γ., Λιόσης, Βλαχόπουλος, Μάζης, Σταθάτος, Γούρμος, Κολόκας, Καπετανάκης, Κολοτούρος Ν., Μυλωνάς, Τσαντίλης, Λιούρης, Σακελαρίου, Τσουκαλάς Σ., Νικολετάκης, Πετρόπουλος, Δημητρακόπουλος, Σταυρούλιας, Γκούσκος, Γαλάνης, Γκίνης, Τζουβάνι, Τσώλος, Γιούλης, Πανταζής, Παναγόπουλος , Γουλιμής!  Ενώ την τεχνική επιμέλεια είχε ο Σπύρος Αντωνόπουλος!

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου δεξιώθηκε την αποστολή της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων!

Πρώτος σταθμός της Εθνικής των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν  το Κατάκολο, όπου  την αποστολή με επικεφαλής τον Αντιπλοίαρχο κ. Γιώργο Τζαμάκο, τον Υπολοχαγό κ. Κων/νο Παπασταμάτη, τον Ανθυπασπιστή κ. Γιώργο Παπανδριόπουλο, και τον υπεύθυνο της ομαδας, κ. Χρήστο Καλαιντζίδη , υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Λεωνίδας Βαρουξής, ο Αντιπρόεδρος κ. Σάκης Αντωνόπουλος, και το προεδρείο της  ΕΑΑΝ Ηλείας , κ. Ζώης Υφαντής(Πρόεδρος) και Τάσος  Αράπογλου(Αντιπρόεδρος)! Οι παίκτες της Εθνικής αφού έκαναν μια βόλτα  στο Κατάκολο που χθες κυριολεκτικά  «έσφυζε» από κόσμο, γευμάτισαν σε γνωστή ταβέρνα, στην δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν τους  το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου! Μιλώντας μάλιστα στην «Πατρίς – Σπορ» ο Αντιπρόεδρος αυτού κ. Σάκης Αντωνόπουλος, αναφέρθηκε στην παρουσία της Εθνικής Ενόπλων στην Ηλεία για τον ιερό σκοπό της βοήθειας προς τον μικρό Γιώργο Καλαρύτη, που κάνει ολους εμάς υπερήφανους!

Όλη η επικαιρότητα