Ηλεία

Φιλαρμονική Λεχαινών: 87 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό!

Ακούστε το άρθρο

Απόψε η συναυλία– Επιτυχημένο το σεμινάριο
με κορυφαίους μουσικούς…

«Μουσικές περιπλανήσεις», είναι ο τίτλος της αποψινής καλοκαιρινής συναυλίας που διοργανώνει η Φιλαρμονική Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ», στο χώρο του Γυμνασίου Λεχαινών.

Η σπουδαία αυτή εκδήλωση συμπίπτει με το κλείσιμο 87 χρόνων λειτουργίας της Φιλαρμονικής, αλλά και την παρουσία πέντε σπουδαίων, αναγνωρισμένων μουσικών, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες, μετά από πρωτοβουλία των μελών της Φιλαρμονικής, συμμετέχουν στο σεμινάριο πνευστών και κρουστών για τα μέλη αλλά και για  όσα παιδιά θέλουν από την ευρύτερη περιοχή  να έρθουν σε επαφή με τα μουσικά όργανα και την φιλοσοφία μιας μπάντας.

Μάλιστα, η συμμετοχή στο σεμινάριο, που ολοκληρώνεται σήμερα, είναι δωρεάν και όλα τα έξοδα τα ανέλαβε η Φιλαρμονική, θέλοντας έτσι να συνεισφέρει στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών που παίζουν ήδη στις φιλαρμονικές της περιοχής, αλλά και στην πρωτόγνωρη εμπειρία που θα αποκτήσουν, κάνοντας μαθήματα με κορυφαίους μουσικούς στο είδος τους.

Στην αποψινή συναυλία θα ακουστούν έργα Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, καθώς και άλλων ελλήνων και ξένων συνθετών. Θα συμμετέχουν τα μέλη της Φιλαρμονικής Λεχαινών, καθώς και οι πέντε μουσικοί του σεμιναρίου πνευστών και κρουστών, Γιάννης Δίσκος, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Παναγιώτης Μπαλάμος, Ευγενία Κοίνη, Παναγιώτης Θωϊδης.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια – διδασκαλία και διεύθυνση Ορχήστρας έχει ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λεχαινών Ευρυσθένης Χατζηγιάννης.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8:45 το βράδυ.

Όλη η επικαιρότητα