Ηλεία

Φιλαρμονική Λεχαινών: Μάγεψαν με τη μουσική και τη φωνή τους στην ετήσια συναυλία τους!

Ακούστε το άρθρο

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λεχαινών «Ορφεύς» παρουσίασε την ετήσια εορταστική συναυλία της στη σκηνή του Σινέ «Άστρον» και εντυπωσίασε το κοινό.

Εκδήλωση σκηνοθετημένη και προσεγμένη , με το κόκκινο χρώμα των Χριστουγέννων κυρίαρχο στη σκηνή 40  νέοι στην πλειονότητά τους άνθρωποι προσώπων πάνω στη σκηνή, με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για την μουσική.

Τη συναυλία διηύθυνε ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ευρυσθένης Χατζηγιάννης,  τραγούδησαν η σοπράνο Στεφανία Συλλαϊδή και ο τενόρος Νίκος Παπακώστας, την ανάγνωση των κειμένων έκανε η Αριάδνη Τσαντήλα, οι  μουσικοί μικροί και μεγάλοι μάγεψαν τους παρευρισκόμενους εισάγοντας τους με μοναδικό τρόπο στο γαλήνιο πνεύμα των ημερών, την εντυπωσιακή διακόσμηση της αίθουσας επιμελήθηκαν η Ιωάννα Καλογεροπούλου, η Φωτεινή Ασημακοπούλου και ο Ιωάννης Μπεσκίνης, ενώ την οργάνωση και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο αεικίνητος πρόεδρος του Δ.Σ της Φιλαρμονικής Ανδρέας Μίγκος.

Την εκδήλωση της Φιλαρμονικής ορόσημο για την πολιτιστική εξέλιξη της περιοχής των Λεχαινών χαιρέτησαν ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας που υποσχέθηκε την αμέριστη βοήθειά του για την ασύγκριτη υπηρεσία στην υπόθεση της τοπικής  μουσικής παιδείας που προσφέρει η Φιλαρμονική και έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση,  ο πρώην δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ και οι βουλευτές κ. Διονύσης Καλαματιανός και κ. Μιχάλης Κατρίνης.

«Θέλουμε βοήθεια για να μπορέσουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να αποδώσουμε το μέγιστο των ικανοτήτων μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρέας Μίγκος.

Η Φιλαρμονική Λεχαινών δεσμεύτηκε να μας εντυπωσιάσει και το 2020.

Η βράβευση του Διονύση Χριστόπουλου

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του Διονύση Χριστόπουλου ο οποίος ξεκίνησε ως παιδί από τη Φιλαρμονική Λεχαινών,  σπούδασε στην Αθήνα ενώ διετέλεσε μαέστρος της από το 2005 έως το 2011.Τώρα είναι πρώτο τρομπόνι στην Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

Ο Διονύσης Χριστόπουλος ανέβηκε στη σκηνή και έπαιξε μαζί με τα μέλη της Φιλαρμονικής το Oblivion του Astor Piazzolla που το αφιέρωσε στη μνήμη όλων όσων βοήθησαν στην εντυπωσιακά μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία της Φιλαρμονικής Λεχαινών και που περισσότερο απ΄όλα έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν το ταλέντο και τις ικανότητές τους στην μουσική και τα βοηθά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Όλη η επικαιρότητα