Ηλεία Πολιτισμός

Η Φιλαρμονική Λεχαινών στην Κόνιτσα – Άριστες κριτικές και πλούσιο ρεπερτόριο

Ακούστε το άρθρο

Όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής Λεχαινών, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται την πλήρη δικαίωση των κόπων τους, αφού η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικής στην Κόνιτσα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία εντυπωσιάζοντας το απαιτητικό κοινό με το πλούσιο ρεπερτόριό τους.

Ο Δήμος Κόνιτσας διοργάνωσε το 1o Φεστιβάλ Φιλαρμονικής από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου. Για τρεις ημέρες, στην Κόνιτσα, στην κεντρική πλατεία, βρέθηκαν επτά φιλαρμονικές ορχήστρες από  Τρίκαλα, Δράμα, Λευκάδα, Λεχαινά, Αθήνα, Γιάννενα και Κόνιτσα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή εμφανίστηκαν οι Φιλαρμονικές της Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές», του Δοξάτου Δράμας και της Εταιρείας Λευκάδας.

Το Σάββατο Ιουλίου, στις 21:00, ήταν η σειρά της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, της Φιλαρμονικής Λεχαινών «Ορφεύς» και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας. Χωρίς εξάρσεις τοπικισμού, η Φιλαρμονική Λεχαινών έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και με το ρεπερτόριό της (παραδοσιακή μουσική, sound track ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, αλλά και μουσική των Beatles ) απέσπασε άριστες κριτικές γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιβράβευση της Φιλαρμονικής ,του έργου του μαέστρου Ευρυσθένη Χατζηγιάννη, των μελών της και των ανθρώπων που την στηρίζουν όπως ο Ανδρέας Μίγκος και τα άλλα μέλη του ΔΣ.

Η Φιλαρμονική, όμως δεν αναπαύεται, αφού  έχει ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα για το καλοκαίρι εντός και εκτός Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα