Ηλεία

Φίλοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Απαιτείται συσπείρωση…

Ακούστε το άρθρο

Κι άλλες δωρεές ανακοίνωσε
ο ομογενής Α. Παπαδάκος

 

Ότι  στόχος είναι ο σύλλογος   να ξεπεράσει τα 2000 μέλη, τονίστηκε κατά την ιδρυτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Αν και  κοινή παραδοχή ήταν ότι  η προσέλευση του κόσμου δεν  ήταν η αναμενόμενη,  τα μέλη που παραβρέθηκαν  ενέκριναν το καταστατικό του Συλλόγου και παράλληλα κατέθεσαν κι άλλες  προτάσεις με γνώμονα την αναβάθμιση του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Χουζούρης, μέχρι στιγμής ο Σύλλογος μετρά 224 μέλη. Αναφέρθηκε στα οικονομικά του συλλόγου,  στους στόχους και στις θεμελιώδης αρχές του, σύμφωνα με το καταστατικό που μοιράστηκε στους παριστάμενους.

Στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας συμμετείχαν ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής» (με καταγωγή από το Κάστρο) κ. Ευστράτιος Πατσούρης, η κα Ουρανία Νικολοπούλου Τομεάρχης Μαιευτικού, υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής υπηρεσίας Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και η κα Βασιλική Δρεπανού εκπρόσωπος, μέλος στην εφορία (ΔΣ) του ίδιου νοσοκομείου (και οι δύο από την Ηλεία) και η κα Μαρία Κιούρτη, πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλογικού Οργάνου των Μαιών – Μαιευτών.

Επίσης, μίλησε και ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σωκράτης Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης και πολίτες – μέλη του συλλόγου, οι οποίοι στάθηκαν στην ανάγκη διάδοσης των σκοπών του συλλόγου και στην συσπείρωση σε αυτόν.

Χαιρετισμό απηύθυνε  ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου και δωρητής κ. Ανδρέας Παπαδάκος, ο οποίος έκανε το δικό του κάλεσμα να στηριχτεί ο σύλλογος. Ανακοίνωσε μια ακόμα δωρεά του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ένα νέο ακτινολογικό μηχάνημα το κόστος του οποίου θα ανέλθει στις 150.000 ευρώ περίπου, λέγοντας ότι άμεσα θα ακολουθήσει κι άλλη δωρεά.

Χαρακτήρισε αστειότητες τα όσα λέγονται ότι η ετήσια συνδρομή για τον σύλλογο προορίζεται για την αποπληρωμή του αξονικού τομογράφου, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει αποφασίσει να βοηθήσει ουσιαστικά και αυτό θα κάνει.

Οι σκοποί

Η λειτουργία και η ανάπτυξη του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, υποστήριξη του έργου και η διαφύλαξη και ανάπτυξη του Δημόσιου χαρακτήρα του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Η δραστηριοποίηση να γίνεται και ανεξάρτητα και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων που αυτό αντιμετωπίζει.

Η με οικονομικούς πόρους του Συλλόγου κατασκευή διάφορων Κοινωφελών έργων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και σε κάθε Περιφερειακό ιατρείο και Κέντρο Υγείας του δήμου Ήλιδας, του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και του δήμου Πηνειού ή σε κάθε ιατρείο που ανήκει στη δικαιοδοσία του Νοσοκομείου και η κάθε φύσεως συμμετοχή και βοήθεια υλική, ηθική σε έργα που αφορούν αυτό.

Η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, εκδηλώσεις προβολής και προαγωγής του πολιτισμού, η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από φιλανθρωπικά συναισθήματα, ως και κάθε άλλη δραστηριότητα η οποία έχει σχέση με την προληπτική ιατρική, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη του εθελοντισμού.

Η προαγωγή του πνεύματος του εθελοντισμού και η οργάνωση ομάδων εργασίας προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή προσφορά στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, στα πλαίσια των σκοπών του παρόντος Καταστατικού του Συλλόγου.

Η προαγωγή των γενικότερων συμφερόντων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η φροντίδα για την επίτευξη αυτών.

Η επιδίωξη συνεχούς ανάπτυξης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Η συνεργασία και η επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.

Η δημιουργία σχέσεων γόνιμης επικοινωνίας και αλληλεγγύης με τις Αρχές, άλλα Σωματεία (π.χ. Σύλλογοι Αιμοδοσίας, Κοινωνικές Δομές Δήμου ή Περιφέρειας) ή οργανώσεις που προωθούν θέματα για επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.

Οι βασικές αρχές

Ανεξαρτησία από πολιτικούς, κυβερνητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.

Ελεύθερη συμμετοχή προσώπων (νομικών ή Φυσικών ή ενώσεων χωρίς νομική προσωπικότητα) χωρίς κοινωνικές ή άλλες διακρίσεις.

Έγκυρη πληροφόρηση, επιστημονική γνώση και τεκμηρίωση των ζητημάτων που άπτονται των σκοπών του.

Δημοκρατικότητα στις εκφραζόμενες θέσεις της, αντικειμενικότητα και πολυφωνία στις απόψεις και προτάσεις της.

Αγαστή συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, εθνικούς, αλλοδαπούς και διεθνείς.

Οποιοσδήποτε άμεσος ή έμμεσος σκοπός του Συλλόγου που έχει πολιτικά κίνητρα ή κίνητρα που επιδιώκουν συνεργασία με άλλες ενώσεις προσώπων που επιδιώκουν πολιτικούς σκοπούς, απαγορεύονται.

Όλη η επικαιρότητα