Categories: WEB tvΗλεία

«Φιλί ζωής» για την Ανδριάννα – Πως η άμεση αντίδραση του ναυαγοσώστη της έσωσε τη ζωή

Share

Φύλακας… άγγελος για την εξάχρονη Ανδριάννα αποδείχθηκε ο νεαρός ναυαγοσώστης Χρήστος Τζήρας.

Το κοριτσάκι το μεσημέρι της Τετάρτης είχε πάει με τη μητέρα του, την αδελφούλα της, τη γιαγιά και τα ξαδέλφια της, στην παραλία του Κάτω Σαμικού, όπως άλλωστε συνήθιζαν…

Μέσα σε μερικά λεπτά, τα γέλια και οι ανέμελες στιγμές, παρ’ ολίγον να μετατραπούν σε… τραγωδία. Η εξάχρονη παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά μάζευαν κοχύλια στην ακτή και ξαφνικά, «άνοιξε η γη και την κατάπιε». Σ’ ένα σημείο, η θάλασσα γίνεται πιο βαθιά, με την μικρή να πέφτει μέσα, να πίνει αρκετή ποσότητα νερού και να χάνει τις αισθήσεις της.

Το φιλί της ζωής

Η μητέρα της ήταν κι αυτή που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Επικράτησε πανικός. Άμεσα, η ίδια της η μάνα της έκανε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και της έδωσε το… «φιλί της ζωής», που έπαιξε και τον καθοριστικό ρόλο για την πορεία της υγείας του παιδιού.

O Ναυαγοσώστης

Ο Χρήστος Τζήρας, είναι ο… ήρωας ναυαγοσώστη αφού η έγκαιρη επέμβαση του νεαρού και τα γρήγορα αντανακλαστικά του, έσωσαν την εξάχρονη Ανδριάννα από βέβαιο… θάνατο! Ο Χρήστος μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, έσπευσε άμεσα για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στη μικρή.

Τα λεπτά, έμοιαζαν με… αιώνες. Άμεσα η μικρούλα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας των Κρεστένων με ΙΧ αυτοκίνητο ενός λουόμενου. Η κατάσταση της υγείας της όμως χαρακτηρίστηκε σοβαρή, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Ηλείας, στον Πύργο.

Εκεί υπέστη ανακοπή και επανήλθε μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.

Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλευόταν -μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, στη μονάδα της εντατικής θεραπείας παίδων του «Παναγία η Βοήθεια»

Απ΄ την Ελβετία για διακοπές

Η μικρή Ανδριάννα, τα τελευταία χρόνια ζει μαζί με τους γονείς της και την αδελφή της στην Ελβετία. Πριν από λίγες ημέρες, ήρθαν με τη μητέρα τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, στον τόπο καταγωγής τους, το χωριό Μακρίσια, στους παππούδες και στις γιαγιάδες τους.

Η εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» επισκέφθηκε τη γιαγιά της μικρής στο χωριό, που όπως είναι φυσικό, είναι ακόμα σε σοκ από όσα συνέβησαν το μοιραίο μεσημέρι. Όπως πληροφορούμαστε, η κατάσταση της υγείας της μικρής Ανδριάννας γίνεται ολοένα και καλύτερη. Πίσω στο χωριό την περιμένουν η αδερφούλα της και τα ξαδέρφια της, για να συνεχίσουν το παιγνίδι. Ανδριάννα, είσαι δυνατή!

Ανδρέας Ηλιάδης, Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Π.Γ.Ν.Π.

«Η μικρή Ανδριάννα είναι σταθεροποιημένη πλέον, όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Είμαστε σίγουρα αισιόδοξοι και κάνουμε υπομονή. Πρέπει να περιμένουμε γιατί η μεγάλη αγωνία θα είναι όταν ξυπνήσει αλλά το πιο σημαντικό είναι να πούμε πόσο σπουδαίες και καταλυτικές είναι οι πρώτες βοήθειες. Ας περάσουμε το μήνυμα μέσα από αυτό το συμβάν και οι γονείς να έχουν τα μάτια δεκατέσσερα και την ψυχραιμία αν συμβούν παρόμοια περιστατικά. Όπως η μητέρα έδωσε το φιλί της ζωής, ο ναυαγοσώστης έδωσε τις πρώτες βοήθειες και την σκυτάλη πήραν οι γιατροί».

Χρήστος Τζηράς, ναυαγοσώστης

«Καθόμουν στον πύργο και ξαφνικά είδα να γίνεται ένας πανικός, περίπου 400 μέτρα από τα αριστερά μου, εκτός από το όριο ευθύνης. Έσπευσα κάτω, έφτασα στο σημείο και βρήκα το παιδάκι αναίσθητο. Του παρείχα τις πρώτες βοήθειες. Είχε σφυγμό αλλά λίγο αδύναμο. Του έκανα εμφυσήσεις γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει χωρίς την δική μου βοήθεια.

Ήρθε ένας κύριος και μας πήγε με το Ι.Χ. του στο Κ.Υ. Κρεστένων γιατί δεν μπορούσαμε να περιμένουμε το ασθενοφόρο, ενώ στην διαδρομή συνέχισα της πρώτες βοήθειες. Φτάσαμε στο κέντρο Υγείας και χορηγήθηκε στο κοριτσάκι οξυγόνο».