Μεσσηνία

Φιλιατρά: 4 κυβερνήσεις για να ολοκληρωθεί το φράγμα

Ακούστε το άρθρο

Επειδή πολύ λόγος γίνεται για το Φιλιατρινό φράγμα, ήρθε η ώρα να σταματήσει η σπέκουλα για την πατρότητα του έργου. Κυρίως μετά την δήλωση του Πρωθυπουργού που ήταν ολίγο άστοχη αλλά και η ημιμαθής απάντηση από την εκπρόσωπος της Ν.Δ. ότι το έργο εγκαινιάστηκε από την Νέα Δημοκρατία. Προφανώς η εκπρόσωπος δεν έχει έρθει ή δεν γνωρίζει κατά που πέφτει η Τριφυλία! Για την αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν:

Το έργο εγκρίθηκε πριν το 2009, ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε χωρίς αρδευτικά δηλαδή είναι το ΜΙΣΟ πριν λιγους μγνες! Το γράφαμε το 2015.

«Η κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος έχει προϋπολογισμό 35.300.000 ευρώ και το τελικό κόστος των εργασιών θα φθάσει τα 24.032.737 ευρώ.

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το 2010 από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ και περιλαμβάνει τρία κύρια έργα:

– το φράγμα στη λεκάνη του Φιλιατρινού ποταμού,

– τμήμα του αγωγού μεταφοράς ύδατος προς κατανάλωση και
– νέα οδό αποκατάστασης της κυκλοφορίας μεταξύ της πόλης των Φιλιατρών και του οικισμού Χριστιανουπόλεως.
Σήμερα το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο δεδομένου ότι έχει ήδη εκτελεσθεί ποσοστό εργασιών της τάξης του 90%.
Η χωρητικότητα της λεκάνης του φράγματος είναι 7.810.000 m3. Ο ετήσιος διαθέσιμος όγκος νερού για κατανάλωση: 9.000.000 m3. Ο κύριος όγκος του φράγματος είναι 430.000 m3. Το μήκος του 246 μ., πλάτος 7μ. και μήκος υπερχείλισης 24μ. Το ύψος του είναι 55m από τη θεμελίωση και 45m από το φυσικό έδαφος.».
Επομένως άλλη κυβέρνηση το ενέταξε, άλλη το ξεκίνησε, άλλη το ολοκλήρωσε και ίσως άλλη θα το εγκαινιάσει ολόκληρο! Δηλαδή 4 κυβερνήσεις για εργο της περιφέρειας και του αρμόδιου υπουργείου! Η κορδέλα θα κοπεί μόλις ολοκληρωθούν τα αδρευτικά δίκτυα. Ας σταματήσει λοιπόν η σπέκουλα πατρότητας του έργου, γιατί ουδείς δεν βάζει χρήματα από την τσέπη του αλλά είναι χρήματα των Τριφύλιων κι Ελλήνων φορολογουμένων… Γκέ, γκε;

Όλη η επικαιρότητα