Γ Εθνική

Πανηλειακός – Παναιγιάλειος 2-1: Έβγαλε… γούστα!

Ακούστε το άρθρο

Σε συνέχεια της αρκετά καλής εμφάνισης που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη στο φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Πανηλειακός πραγματοποιώντας εξαιρετικό παιχνίδι χθες στο Δημοτικό Στάδιο, επικράτησε με 2-1 επί του Παναιγιάλειου και έδειξε πως βαδίζει στο σωστό δρόμο ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Παρά το γεγονός μάλιστα, πως το αποτέλεσμα στα φιλικά τουλάχιστον για τους προπονητές δεν λέει και πολλά, ο Νίκος Κουρμπανάς θα πρέπει να αισθάνεται αρκετά ικανοποιημένος καθώς μην ξεχνάμε πως απέναντι στους ερυθρόλευκους βρέθηκε μια ομάδα Β’ Εθνικής, με μεταγραφές ακόμα και από την Σούπερ Λιγκ, με σαφώς πιο μεγάλο βαθμό ετοιμότητας που χθες στον Πύργο έδωσε το πέμπτο φετινό της φιλικό.

Σκόρερ για τους ερυθρολεύκους ήταν οι Σωτηρόπουλος (τρίτο γκολ σε δυο ματς) και Μπουρλάκης ενώ για τον Παναιγιάλειο προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Γεωργακόπουλος.

Ο Πανηλειακός στο χθεσινό παιχνίδι ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Καλλιακμάνη, Νιφορόπουλο και Λεβέντη δεξιά και αριστερά της άμυνας αντίστοιχα, και Σούλη – Κολόκα δίδυμο στα στόπερ. Στον άξονα έπαιξε ο Γκοτσούλιας και δίπλα του ο Σέχου ενώ στα φτερά της επίθεσης κινούνταν οι Πλαστουργός (δεξιά) και Σωτηρόπουλος (αριστερά) Ο Μπουρλάκης τέλος, αγωνίστηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Κρεββατά.

O αγώνας

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Παναιγιάλειος, έχοντας το μεγαλύτερο μέρος της κατοχής της μπάλας στο πρώτο μέρος, απείλησε πρώτος στο 15’ όταν ο Γκούφα βγήκε απέναντι από τον Καλλιακμάνη, με τον Πατρινό πορτιέρο των γηπεδούχων να τον νικά στον τετ α τετ. Στο 20’ ο Πανηλειακός άνοιξε το σκορ όταν ο Νιφορόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σωτηρόπουλος που βρέθηκε σε καίρια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 44’ με τον Γεωργακόπουλο να εκμεταλλεύεται μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και να ισοφαρίζει με διαγώνιο σουτ.

Στην επανάληψη και παρά τις αλλαγές, οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν σε ψηλά – για την εποχή – στάνταρ την απόδοσή τους και αφού απείλησαν με ένα καλό σουτ του Κρεββατά που έφυγε λίγο άουτ στο 52’, πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 55’ με το πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ του Μπουρλάκη στο 55’. Έκτοτε ο ρυθμός έπεσε, με την τελευταία καλή στιγμή του αγώνα να ανήκε στο Στούπη ο οποίος μετά από δικό του κλέψιμο στο 60’ έκανε το δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Αθανασίου να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καλλιακμάνης (46’ Θεοδωρακόπουλος), Νιφορόπουλος (85’ Σκοζάι), Λεβέντης (69’ Γκουβέρος), Κολόκας (75’ Μπουρνέλης), Σούλης, Γκοτσούλιας (80’ Μπατζάκας), Πλαστούργος (35’ Ντάνκουα), Σέχου (75’ Καλαντζής), Κρεββατάς (56’ Στούπης), Μπουρλάκης (67’ Βουργουντζής), Σωτηρόπουλος (61’ Χατζηστάμου)

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Τσάπαλος, Ρέλλας, Στίκας, Γαβριηλίδης, Γκούφα, Σκαρτσίλας, Παπαχρήστος, Κριστέτο Κάρλος, Σμίλτος, Αρναρέλλης, Γεωργακόπουλος

Έπαιξαν και οι Αθανασίου, Πολίτης, Τσούρης, Βλάχος, Βατουσιάδης, Σακελλαρόπουλος, Ντέμο, Μπρους, Κοντοχρήστος, Τσερκέζος, Σταματής, Κάναλς, Γκούμας, Ρινάλντι, Παπαδημητρόπουλος, Κόκκορης

Ο έλεγχος των νέων

Γιάννης Καλλιακμάνης: Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ο Πατρίνος πορτιέρο του Πανηλειακού που γενικά έδειξε σταθερός και πιστώνεται τη σωτήρια επέμβαση στο τετ α τετ του 15’. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ. Αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δεύτερου μέρους από τον Θεοδωρακόπουλο.

Γιάννης Κολόκας: Ηγετικός στην άμυνα του Πανηλειακού ο έμπειρος στόπερ, καθάρισε όλες τις ψηλές μπάλες και κάλυπτε ιδανικά τον Σούλη. Τον αντικατέστησε ο Μπουρνέλης στο 75’.

Ντίνος Νικολόπουλος: Δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού

Πέτρος Λεβέντης: Κορυφαίος του γηπέδου όσο αγωνίστηκε. Απροσπέλαστος στην άμυνα, κράτησε τη θέση του και παρά το γεγονός ότι έπαιξε ξανά με αντίθετο πόδι όταν του δόθηκε η δυνατότητα βγήκε μπροστά προσπαθώντας να συνεργαστεί με το Σωτηρόπουλο. Έγινε αλλαγή στο 70’, στη θέση του ο Γκουβέρος.

Σταύρος Σούλης: Ο μοναδικός από όσους αγωνίστηκαν που έμεινε στο γήπεδο και στα ενενήντα λεπτά. Σίγουρος στα διωξίματα του και ψύχραιμος με τη μπάλα στα πόδια, όσο περνά ο καιρός και δένει με τον Κολόκα τόσο καλύτερο θα είναι το αμυντικό δίδυμο της ομάδας.

Γιάννης Γκοτσούλιας: Ακατάπαυστο τρέξιμο για τα 86’ περίπου λεπτά που έμεινε στο χορτάρι ο Γιάννης Γκοτσούλιας, έδινε την σίγουρη πρώτη πάσα. Από τους διακριθέντες. Αντικαταστάθηκε στο 86’ από τον Μπατζάκα.

Τζούλιαν Σέχου: Από τους καλύτερους του γηπέδου μαζί με τον Λεβέντη ο σκληροτράχηλος Αλβανός μέσος που εντυπωσίασε με το μαχητικό και ώριμο – για την ηλικία – παιχνίδι του. Παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν απέφυγε τα σκληρά μαρκαρίσματα, έδειξε ότι αποτελεί «λαχείο». Βγήκε στο 75’ και μπήκε στη θέση του ο Καλαντζής.

Γιάννης Μπουρλάκης: Σεφτέ στα γκολ με την ερυθρόλευκη έκανε ο Γ. Μπουρλάκης που σημείωσε το δεύτερο τέρμα του Πανηλειακού κόντρα στην πρώην ομάδα του. Κινητικός τόσο ως επιτελικός όσο και ως δεξί εξτρεμ  «πονοκεφάλιασε» αρκετές φορές τους αμυνόμενους του Αιγίου. Αντικαταστάθηκε στο 67’ από τον Βουργουντζή.

Κώστας Κρεββατάς: Για μια ακόμα φορά έδωσε πολλές μάχες ο υψηλόσωμος σέντερ φορ της ομάδας που δεν βρέθηκε ωστόσο ξανά σε θέση να εκτελέσει. Είχε ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ στο 52’ και έσπαγε σωστά τη μπάλα στα πλάγια. Έμεινε στο γήπεδο για 56’ λεπτά προτού περάσει στη θέση του ο Στούπης.

Σάμουελ Ντάνκουα: Στο 35ό λεπτό πέρασε  ως αλλαγή στον αγώνα το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας από το Καμερούν αντικαθιστώντας τον Πλαστουγργό παίζοντας αρχικά δεξιά και στο τέλος στην κορυφή της επίθεσης. Ήταν ορεξάτος, ήταν κινητικός αλλά θέλει ακόμα χρόνο ώστε να προσαρμοστεί.

Επέστρεψε ο Σκοζάι

Στον Πανηλειακό επέστρεψε ο Φώτης Σκοζάι, ο οποίος δεν συνέχισε στον Αστέρα Αμαλιάδας, με τον οποίο είχε συμφωνήσει προ ημερών. Ο ταχύτατος εξτρέμ δεν αγωνίστηκε πολύ στο χθεσινό ματς, ωστόσο αποτελεί ένα ακόμα χρήσιμο όπλο στη «φαρέτρα» του Νίκου Κουρμπανά.

Σε επανάληψη θα προβληθεί απόψε στις 10.15 από το κανάλι της ΟΡΤ το οδοιπορικό του Αθλητικού Δικαστή, Γιώργου Αστερή για τον Πανηλειακό.

Όλη η επικαιρότητα