Ελλάδα

«Φίλησα τα κορίτσια μου καμένα»: Το συγκλονιστικό μήνυμα του πατέρα των διδύμων που κάηκαν στην πυρκαγιά στο Μάτι

Ακούστε το άρθρο

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο Γιάννης Φιλιππόπουλος, ο πατέρας που έχασε τα δίδυμα κοριτσάκια του και τους γονείς του στη φονική πυρκαγιά, στέλνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα, στο οποίο δεν κρύβει τη θλίψη και την οργή του για τους χειρισμούς που έγιναν από τους υπεύθυνους τις κρίσιμες ώρες.

«Η χώρα μου είναι μια υπέροχη χώρα, αλλά άχρηστη σαν κράτος», ξεκινάει ο πατέρας στο βίντεο που είναι τραβηγμένο στο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένα τα άτυχα παιδάκια και το οποίο ανήρτησε στη σελίδα του στο facebook και συνεχίζει: «Ήταν ωραία κ. Τσίπρα που φιλάγατε τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μαξίμου τα παιδάκια, αλλά εγώ αναγκάστηκα να φιλήσω τα κορίτσια μου παραμορφωμένα και καμένα».

Αμέσως μετά απευθύνεται στην τότε περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, λέγοντας: «Κυρία Δούρου ήσασταν υπέροχη με τα μαλλάκια σας όταν βγαίνατε στα κανάλια και δικαιολογούσατε τον εαυτό σας, δυστυχώς δεν μου έμεινε μαλλάκι εμένα για να κρατήσω ενθύμιο από τα παιδάκια μου».

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους συγγενείς, φίλους και τους ανθρώπους που τον βοήθησαν εκείνες τις δύσκολες στιγμές.

«Επειδή προέρχομαι από οικογένεια μεγάλης αξίας, οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθείτε με νόμιμο τρόπο», συνεχίζει και καταλήγει:

«Η μόνη γαλήνη που θα βρω στην ψυχή μου είναι ότι τα δικά σας, παιδιά των υπευθύνων, θα μεγαλώσουν κάποια στιγμή και θα σας μισήσουν για αυτό που κάνατε στην οικογένεια μου και σε τόσες άλλες οικογένειες».

via 

Όλη η επικαιρότητα