Περιβάλλον

Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου: Πασχαλινό παζάρι με… φιλοζωικό σκοπό!

filozoikos_2.jpg

Γιώργος Γουβιάς

[email protected]

Σε στέκι φιλόζωων αλλά και όλων όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν το εθελοντικό έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου θα μετατραπεί έως και την Κυριακή 28 Απριλίου το ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου. Στο συγκεκριμένο χώρο ξεκίνησε από χθες Πέμπτη να λειτουργεί το Πασχαλινό Παζάρι του συλλόγου με δεκάδες εντυπωσιακά αντικείμενα η πώληση των οποίων έχει στόχο την οικονομική ενίσχυση του…

 

Στον πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο οι εθελοντές-μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου έχουν στήσει πάγκους και έχουν δημιουργήσει γωνίες όπου ο καθένας μπορεί να βρει μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων σε τιμές που ξεκινούν από μισό και φτάνουν τα δεκαπέντε ευρώ

«Στο παζάρι μας εκτίθενται πάρα πολλά αντικείμενα αλλά και φυτά κήπου καθώς και προϊόντα που προέρχονται από την Ηλεία. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει Πασχαλινά είδη καθώς επίσης και χειροτεχνίες, θρησκευτικές εικόνες, παιδικά παιχνίδια, βιβλία, τσάντες κι άλλα πολλά. Οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα χαμηλές και μπορούν να αποτελέσουν ως πολύ καλές προτάσεις για όλους όσοι θέλουν να κάνουν τα Πασχαλινά τους δώρα»… τόνισε σε δηλώσεις της το μέλος του συλλόγου Μαριάννα Μαρτέλη.

Το συγκεκριμένο παζάρι –όπως άλλωστε και το Χριστουγεννιάτικο- αναμένεται να τονώσει τα οικονομικά του Φιλοζωικού Συλλόγου που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην περιοχή της Συντριάδας και σε χώρο που του έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πύργου λειτουργεί καταφύγιο στο οποίο περιθάλπονται περίπου εκατόν πενήντα σκυλιά που πριν ήταν αδέσποτα ή είχαν κακοποιηθεί.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία στήριξη από κανέναν! Μας έχουν υποσχεθεί χρήματα για τον κτηνίατρο που συνεργαζόμαστε αλλά ακόμα τα περιμένουμε! Μηνιαίως τα έξοδα για να ταΐσουμε και να φροντίσουμε να είναι υγιή τα σκυλιά που ήδη φιλοξενούμε απαιτούνται σχεδόν 2,000 ευρώ… προσπαθούμε με καθημερινό αγώνα και δράσεις όπως το Πασχαλινό παζάρι να συγκεντρώσουμε χρήματα αλλά αυτό δεν είναι εφικτό. Από την άλλη όμως ακούμε και παράπονα για το γεγονός ότι υπάρχουν αδέσποτα στην πόλη. Σε αυτό απαντάμε ότι βάση νόμου δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την περισυλλογή τους. Είμαστε εθελοντές και καθημερινά δίνουμε μάχη ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων μας προέρχεται από εισφορές των μελών μας και προσφορές επιχειρήσεων της πόλης του Πύργου τις οποίες και ευχαριστούμε για τις δωρεές τους. Καλούμε τους πολίτες να επισκεφθούν το παζάρι μας και να μας ενισχύσουν μιας και το μισό ευρώ για εμάς έχει μεγάλη σημασία»… δήλωσε με έμφαση η κ. Μαρτέλη.

Σημειώνουμε ότι το παζάρι θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι την Κυριακή 28 Απριλίου (σ.σ. υπάρχουν και σκέψεις για παράταση αν είναι εφικτό) από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Όλη η επικαιρότητα