Γεύσεις

Φοίνικας Ερυθρός 2016 από το Οινοποιείο Δρούβα: Μια ανακάλυψη από το πουθενά!

Ακούστε το άρθρο

Τι μπορεί να συμβεί αν 30 στρέμματα με αμπέλια στον Πύργο Ηλείας πέσουν στα χέρια μιας νεαρής οινολόγου; Το Οινοποιείο Δρούβα μπορεί να δώσει μια άκρως ενδιαφέρουσα απάντηση, με την παρθενική εμφιάλωση 3 ετικετών από τα χέρια της 27χρονης Ιουλίας Δρούβα. Και όταν λέμε από το χέρια, κυριολεκτούμε καθώς  ο τρύγος είναι χειρωνακτικός και ακόμα και στην πίεση των σταφυλιών, η οποιαδήποτε μηχανική παρέμβαση είναι ελάχιστη. Η Ιουλία προέρχεται από οινική οικογένεια και έτσι η οινολογία ήταν σχεδόν μονόδρομος για εκείνη. Αν κυκλοφορείς στα wine bar της Αθήνας, ίσως και να την έχεις γνωρίσει.

Στα χέρια μας έπεσε ένα ζεστό μεσημέρι, ο Φοίνικας Ερυθρός 2016, ένα blend από Μαυρούδι και Αγιωργίτικο σε αναλογία 70-30. Το όνομά του προέρχεται από τους φοίνικες σε διάφορα σημεία του κτήματος.

Μα καλά, κόκκινο με τέτοια ζέστη; Nαι αυτό το φρέσκο κόκκινο κρασί, που δεν ξέρει τι θα πει βαρέλι, είναι αυτό που θέλεις όταν έξω έχει 40 βαθμούς αλλά εσύ δε λες να αποχωριστείς το αγαπημένο σου χρώμα. Αν το βάλεις και για λίγο στο ψυγείο μπορεί να συνοδεύσει τέλεια καλοκαιρινά βράδια και BBQ.

Αααάνετα…

Δοκιμή

Στο ποτήρι μέτριας έντασης πορφυρό, με ρουμπινί ανταύγειες.

Η μύτη είναι μέτριας (+) αρωματικής έντασης με τα ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα του δάσους  (βύσσινο, βατόμουρο, κεράσι και φραγκοστάφυλο) να κυριαρχούν. Νύξεις από λεβάντα, γαρύφαλλο, ιώδιο και καραμέλα βουτύρου συμπληρώνουν το πολύ ενδιαφέρον αρωματικό προφίλ.

Μετρίου όγκου σώμα, με ισορροπημένη οξύτητα, και ώριμες και μαλακές τανίνες. Στο στόμα τα φρούτα (βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο φρέσκο, κράνο) ισορροπούν ανάμεσα στην φρεσκάδα  και την ωριμότητα δίνοντας ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Η αρωματική επίγευση λεβάντας θα σε ενθουσιάσει.

Συνδυάζεται 

Συνδύασέ το με σουτζουκάκια σμυρνέϊκα, χοιρινές μπριζόλες στο bbq, κεφτεδάκια τηγανιτά ή παπουτσάκια.

Όλη η επικαιρότητα