Ψυχαγωγία

Φλόγα και άνεμος: Ο θάνατος χωρίζει για πάντα Κυβέλη και Παπανδρέου

Τι θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ.
Ακούστε το άρθρο

Νύχτα στο σπίτι της Κυβέλης. Όλοι κοιμούνται. Χτυπάει το τηλέφωνο, δεν είναι για καλό… Η Κυβέλη μαθαίνει ότι ο Γιώργης «έφυγε».

Όλοι προετοιμάζονται για να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο άντρα που καθόρισε -στο μέτρο που μπορούσε- τη μοίρα της χώρας. Η Κυβέλη αρνείται την κηδεία δημοσία δαπάνη και συνοδεύει τον πολιτικό ηγέτη και θυελλώδη έρωτα της ζωής της στο τελευταίο του ταξίδι.

Συγκίνηση, ανατροπές και γεγονότα που άφησαν τη σφραγίδα τους στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας μας στο ένατο επεισόδιο της συναρπαστικής δραματικής ιστορικής σειράς «Φλόγα και άνεμος», που θα προβληθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00.

Αναλυτικά στο 9ο επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ «Φλόγα και Άνεμος» θα δούμε πως:

1968 Νύχτα στο σπίτι της Κυβέλης. Όλοι κοιμούνται. Χτυπάει το τηλέφωνο, δεν είναι για καλό… Η Κυβέλη μαθαίνει ότι ο Γιώργης «έφυγε». Τους συνταγματάρχες δεν βολεύει η συγκυρία, η κηδεία θα συμπέσει με τη δίκη του Παναγούλη. Η Μαργαρίτα με τη Σοφία και τον Γιώργο, τα παιδιά του Ανδρέα, έρχονται. Η Φωτεινή και ο Μιχάλης ετοιμάζονται για τη μεγάλη έξοδο. Όλοι προετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο άντρα που καθόρισε -στο μέτρο που μπορούσε- τη μοίρα της χώρας. Και η οικογένεια και η χούντα. Ο Γιώργης μεταφέρεται στο εκκλησάκι του «Ευαγγελισμού». Ο Γκούβερης βγάζει λόγο και προσπαθούν με κάθε μέσο να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία του λαού απέναντι στον πολιτικό ηγέτη. Η Κυβέλη αρνείται την κηδεία δημοσία δαπάνη.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η Κυβέλη παρατάει το σανίδι γιατί της το ζητάει ο Γιώργης της, για να μεγαλώσει τον γιο τους. Ο Παπανδρέου αναγγέλλει την ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος. Η Κυβέλη και ο Παπανδρέου παντρεύονται. Η Κυβέλη και η Κοτοπούλη είναι πια φίλες. Η Κυβέλη έρχεται αντιμέτωπη με τις απιστίες του Γιώργη της. Η γειτόνισσά τους στο Καστρί είναι, επίσης, θύμα της γοητείας του. Το ναζιστικό κόμμα ανεβαίνει επικίνδυνα στη Γερμανία. Ο Παπανδρέου εξορίζεται στα Κύθηρα και η οικογένεια πέφτει σε οικονομική δυσπραγία. Ο Γιωργάκης εμφανίζει εγκεφαλίτιδα.

Όλη η επικαιρότητα