Αθλητισμός

Fly Olympia: Συνέντευξη Τύπου παρουσία του Καραλή λίγο πριν το διεθνές μιτινγκ (pics)

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε εμφανή τον ενθουσιασμό του για το πρώτο Fly Olympia
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη Τύπου εν όψει του διεθνούς μίτινγκ άλματος επί κοντώ, Fly Olympia, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας παρουσία του 4ου Ολυμπιονίηκη του Τόκιο 2020 και οικοδεσπότη, Εμμανουήλ Καραλή, του Αυστραλού πρωταθλητή με δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κέρτις Μάρσαλ του νεαρού Γάλλου πρωταθλητή Τιμπό Κολέ, του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρη Νικολακόπουλου, του Αντιδημάρχου αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας Δημήτρη Κωσταριά και της Προέδρου του συλλόγου ΑΓΕΠ, Αθανασία Καμπύλα.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε εμφανή τον ενθουσιασμό του για το πρώτο Fly Olympia: «Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και διοργανώνουμε για πρώτη φορά αυτό το μίτινγκ. Αρκετοί καλοί αθλητές βρίσκονται εδώ και ο αγώνας θα είναι πολύ ωραίος. Δεν υπάρχει άγχος, θέλουμε μόνο να περάσουμε καλά, να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι και αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός. Ανυπομονούμε όλοι, λοιπόν, να παρτάρουμε στο Fly Olympia».
Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία): Ενθουσιάστηκα πραγματικά όταν έμαθα πως θα γίνει αυτό το μίτινγκ φέτος, στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, και πως θα οργανωθεί από αυτόν εδώ τον τύπου (Μανόλο). Νιώθω υπέροχα που είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ και να μπορέσω να περιηγηθώ στα πανέμορφα αρχαιολογικά μέρη της περιοχής. Νόμιζα πως ο αγώνας θα γίνει μέσα στην ακαδημία, στο παλιό στάδιο, όμως εν τέλει εδώ που έχει στηθεί η αρένα είναι ακόμη καλύτερη. Είναι πραγματικά εξαιρετική και φαίνεται πως η ατμόσφαιρα θα είναι φοβερή. Θα είναι ένας αγώνας απέναντι σε πολύ καλούς αθλητές και ελπίζω να καταφέρω να πηδήξω καλά και να κάνω ένα δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν.
Τιμπό Κολέ (Γαλλία): «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, το μέρος είναι «τρελό» και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ αύριο εδώ. Πραγματικά ανυπομονώ».
Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας (Γεώργιος Γεωργιόπουλος): «Είναι μεγάλη χαρά της δημοτική αρχής αλλά και των  κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας.Για πρώτη φορά, μετά το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διοργανώνεται στην Ολυμπία ένα αθλητικό γεγονός τέτοιου επιπέδου. Θα είναι, νομίζω, μία ιδιαίτερη μέρα και για τους αθλητές καθώς θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν έναν αγώνα στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Δε θα μπορούσε να συμβεί αυτό αν δεν είχαμε τη μεγάλη τύχη να έχουμε έναν πρωταθλητή, Ολυμπιονίκη στην περιοχή μας, τον Εμμανουήλ Καραλή, και τους δικούς του ανθρώπους οι οποίοι βοήθησαν πάρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να καθιερώσουμε αυτό τον αγώνα αλλά και να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να διοργανώνουμε και άλλα ανάλογα events, υψηλού επιπέδου στην Ολυμπία γιατί Ολυμπία και αθλητισμός έχουν γεννηθεί και πορεύονται μαζί.
Δημήτρης Νικολακόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού): Είναι ιδιαίτερη χαρά που υποδεχόμαστε εδώ στην Ολυμπιακή
γη ένα τόσο μεγάλο, ξεχωριστό αθλητικό event. Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά  μου τον Εμμανουήλ Καραλή, και όλους τους φίλους και συναθλητές του οι οποίοι βρισκόμενοι εδώ τιμούν αυτόν τον τόπο που γέννησε τα Ολυμπιακά ιδεώδη, με παγκόσμια ακτινοβολία. Δε θα μπορούσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να μη συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, ενεργά, και σε συνεργασία με τη Δημοτική αρχή και με τον Δήμαρχο νομίζω πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση για να προσελκύσουμε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και σας περιμένουμε ξανά όλους σε αυτόν τον φιλόξενο τόπο.
Αθανασία Καμπύλα (Πρόεδρος ΑΓΕΠ): Θέλω να καλωσορίσω τον καθένα που βρίσκεται εδώ στα Ολύμπια και να τους ευχαριστήσω που είναι εδώ, ειδικά τον Εμμανουήλ Καραλή που διοργανώνει αυτόν τον αγώνα στην Αρχαία Ολυμπία. Εύχομαι κάθε επιτυχία, να πετύχετε όλοι.
Δημήτρης Κωσταριάς (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού): Σας καλωσορίζουμε όλους στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, στον τόπο που γέννησε τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αύριο θα απολαύσουμε ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που, μετά τη σφαιροβολία των Ολυμπιακών του 2004, θα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ηλείας. Ευελπιστούμε, και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να το κάνουμε θεσμό. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον Εμμανουήλ, έναν δικό μας, Ηλείο αθλητή, ένα χρυσό παιδί κυριολεκτικά και μεταφορικά. Θεωρώ πως το μέλλον του ανήκει και χαίρομαι πολύ που αύριο θα αγωνιστεί εδώ και όλοι οι πολίτες της Ηλείας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τον Εμμανουήλ αλλά και όλους αυτούς τους σπουδαίους αθλητές, παγκόσμιους, που έχουν βρεθεί σε πολύ σπουδαία πρωταθλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω το σωματείο ΑΓΕΠ που αγκάλιασε αυτή τη σπουδαία εκδήλωση και τον Δήμο προσωπικά, το Υπουργείο και την Περιφέρεια που βοήθησαν να γίνει αυτή η σπουδαία εκδήλωση.
Ο αγώνας ξεκινά στις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντάνα στο ERT Sports (https://www.ertflix.gr/en/epg/audition/prg.199387-fly-olympia-street-pole-vault

Όλη η επικαιρότητα