Categories: WEB tvΗλεία

«Fobos» και τρόμος! – Τετάστιες καταστροφές στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Ηλείας

Share

Έκκληση για βοήθεια από το κράτος ώστε να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που υπέστη κατά τη σύντομη κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Πύργου το απόγευμα της Κυριακής, πραγματοποίησε η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηλείας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλείας ΑΕ Αριστοτέλης Οικονομόπουλος, ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο στέγαστρο των λεωφορείων και σε δύο οχήματα.

Ευτύχημα χαρακτήρισε το γεγονός πως είχε έρθει νωρίτερα από το φαινόμενο το λεωφορείο της Αθήνας, με τον κόσμο να προλαβαίνει να μπαίνει εντός του σταθμού και από θαύμα να μη χτυπάει κανείς.

Παράλληλα, ζήτησε από το κράτος να βοηθήσει ώστε να αποκαταστήσουν τις τεράστιες ζημιές, ενώ σημείωσε πως έχουν κληθεί και μελετητές για να εκτιμήσουν το κόστος της ζημιάς.

Τέλος, τόνισε πως «προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους» και πρόσθεσε πως χρειάζεται ολική αποκατάσταση της στέγης, στην οποία όσα κομμάτια έχουν παραμείνει κρέμονται και είναι επικίνδυνα να πέσουν.

Από την πλευρά του, ο οδηγός λεωφορείων Μέγας Στροφύλλας ανέφερε: «Ακούσαμε μία βουή και μπήκαμε στο ΚΤΕΛ για να σωθούμε. Όταν βγήκαμε έξω, αντικρίσαμε μία τεράστια καταστροφή. Ευτυχώς που ήρθε νωρίτερα το λεωφορείο και ξεφόρτωσε και πρόλαβαν όλοι να μπουν μέσα, διότι μπορεί να είχαμε και θύματα. Ακόμα είχαμε και ζημιές σε δύο λεωφορεία, ενώ το στέγαστρο έχει φύγει σχεδόν ολόκληρο. Οι καιροί είναι δύσκολοι και η οικονομία δεν μας επιτρέπει πολλά. Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να δούμε τι θα κάνουμε».