Ηλεία

ΦΟΔΣΑ: Στον αέρα λόγω οφειλών…

Στον αέρα λόγω των συσσωρευμένων οφειλών προς την διαχειρίστρια εταιρεία κινδυνεύει να τιναχτεί η λειτουργία της μηχανικής διαλογής των απορριμμάτων στην περιοχή της Τριανταφυλιάς .

Αυτό επισημάνθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συνδέσμου στην Γαστούνη, κατά την διάρκεια της οποίας , σε δραματικούς  κατά διαστήματα τόνους, αναλύθηκε η οικονομική κατάσταση του Συνδέσμου και κυρίως το μέγεθος των οφειλών προς την Εταιρεία που υλοποιεί όλο αυτό το διάστημα την μηχανική διαλογή των απορριμμάτων.

Την αρχική ενημέρωση προς τους συμμετέχοντες εκπροσώπους των Δήμων, πραγματοποίησε ο απερχόμενος Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ενώ στην συνέχεια ο Δήμαρχος Ηλιδας και νέος Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Γιάννης Λυμπέρης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης  αποπληρωμής των οφειλών , αφού σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε  θα σταματήσει να λειτουργεί η μονάδα, με απρόβλεπτες συνέπιες για όλο τον Νομό.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ Λυμπέρης, στην εταιρεία οφείλεται  ένα ποσό της τάξης του 1,100,000 ευρώ που αντιστοιχεί στην λειτουργία της μονάδας από τον Μάρτιο έως και το τέλος Αυγούστου.

Διορία μέχρις το τέλος του έτους

Αυτό που τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες είναι ότι άμεσα θα πρέπει όλοι οι Δήμοι να καταβάλουν προσπάθεια αποπληρωμής των χρεών τους προς τον Σύνδεσμο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση λειτουργίας της μονάδας.

Όπως επισήμανε ο κ Λυμπέρης η διορία που έχει δώσει η εταιρία για την αποπληρωμή της είναι μέχρι το τέλος του έτους.

Σε διαφορετική περίπτωση φαίνεται αποφασισμένη να προβεί σε αναστολή της λειτουργίας της μονάδας.

Επίσης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε και το θέμα της συμπληρωματικής σύμβασης που πρέπει να υπογραφεί, της οποία η γραφειοκρατική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Όλη η επικαιρότητα