WEB tv Ηλεία Πολιτική

Φώφη Γεννηματά από τον Πύργο: «Κρίσιμο το 2020 για τα εθνικά μας θέματα» (vid)

Ισχυρό μήνυμα πολιτικής αντεπίθεσης με σχέδιο, πρωτοβουλίες και δράσεις σε όλη την Ελλάδα, έστειλε από τον Πύργο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Συνοδευόμενη από πλήθος στελεχών και πολιτών, η κα Γεννηματά μίλησε στο Συνεδριακό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, τονίζοντας πως τώρα είναι η στιγμή που το ΚΙΝΑΛ μπορεί να βάλει τις βάσεις για να επέλθει η πολυπόθητη αλλαγή.

Πριν την κεντρική ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης στο σύντομο λόγο που απηύθυνε τόνισε πως η Ηλεία στέλνει το δικό της ηχηρό δημοκρατικό μήνυμα. Χαρακτηρίζοντας ως «κάστρο της δημοκρατικής παράταξης» το νομό, τόνισε πως στόχος είναι η αλλαγή και ανατροπή των συσχετισμών. Επιπλέον, εστίασε στη στάση της κ. Γεννηματά όλα αυτά τα χρόνια προς την Ηλεία που δείχνει αγάπη για τον τόπο, ενώ στάθηκε και στις αναφορές που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα σε σημαντικά αναπτυξιακά και μη ζητήματα του νομού.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, παίρνοντας το λόγο ευχήθηκε αρχικά καλή χρονιά στον κόσμο που έδωσε το παρόν στο Συνεδριακό Κέντρο, εκτιμώντας πως η νέα χρονιά αποτελεί ευκαιρία ώστε να μπουν οι απαραίτητες βάσεις για τη νέα αλλαγή. Σημείωσε πως είναι πλέον η στιγμή για ξεκίνημα αλλαγής με πολιτική αντεπίθεση, έχοντας σχέδιο, πρωτοβουλίες και δράσεις για όλη την επικράτεια.

Υποτίμηση των απειλών

Όσον αφορά εθνικά ζητήματα, η νέα χρονιά χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα κρίσιμη. Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για επιθετική πολιτική από πλευράς Ερντογάν, εκτιμώντας πως ο κ. Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει σημαντικά την τουρκική απειλή και επιχειρεί να υποβαθμίσει ένα γεγονός που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα. Θεωρεί πως επιβάλλεται εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, αναφέροντας πως μόνο μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση πολιτικών Αρχηγών μπορεί να χαράξει τη δική μας εθνική γραμμή. «Μόνο όταν υπάρχει αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στο λαό. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος που θα εξασφαλίσει και το περιβάλλον για την οικονομική ανάκαμψη», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και συμπλήρωσε «ότι ο πατριωτισμός είναι το σήμα κατατεθέν της ταυτότητας της Δημοκρατικής Παράταξης».

Αιχμές για το προσφυγικό

Δε θα μπορούσε όμως η κ. Γεννηματά να μην εστιάσει και στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού, θεωρώντας πως η ΝΔ βαδίζει στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε πως η κυβέρνηση δε διαθέτει κάποιο σχέδιο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών–προσφυγικών ροών. Μπορεί στη θεωρία να παρουσιάζονται εδώ και καιρό σχέδια και ασκήσεις επί χάρτου, όμως δεν έχουν αποτέλεσμα μιας και η κατάσταση επιδεινώνεται με ορατό τον κίνδυνο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Από πλευράς της, εκτίμησε πως πρόκειται για ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό ζήτημα και πως τέτοια θα πρέπει να είναι η αντιμετώπισή του, ενώ επεσήμανε με χαρακτηριστικό τρόπο και στη στάση της κυβέρνησης που δε διεκδικεί, δεν αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και μετατρέπει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε εθνική τραγωδία, τη στιγμή που θα έπρεπε να αυξηθεί η πίεση στην Ευρώπη ακόμα και με βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις.

Εγκαταλελειμμένο το Πάτρα-Πύργος

Μια σημαντική παρένθεση κατά τη διάρκεια της ομιλίας της έκανε η κ. Γεννηματά, σχολιάζοντας το πολύπαθο έργο κατασκευής του Πάτρα-Πύργος. Αφού τον χαρακτήρισε αρχικά έναν από τους πιο αιματοβαμμένους οδικούς άξονες της χώρας, θέλησε να θυμίσει σε όλους την επίσκεψή της στο χώρο τον Ιούλιο του 2016 όπου και κατήγγειλε την ακύρωση της δημοπράτησης του και την κατάτμηση σε 8 εργολαβίες. Ανέφερε πως το έργο παρά τις προεκλογικές φιέστες για επανέναρξη εργασιών παραμένει εγκαταλελειμμένο, εκτιμώντας παράλληλα πως ήταν υποκριτική η στάση του κ. Τσίπρα να εκφράσει τους φόβους του για την υλοποίηση του έργου μιας και αυτός είχε την κύρια ευθύνη για την ακύρωση της δημοπράτησης το 2015.

«Γαλάζια» λιτότητα

Όσον αφορά ζητήματα οικονομικής φύσεως, επισημαίνει πως η ΝΔ στηρίζεται σε μία «γαλάζια» λιτότητα. Τα υπερπλεονάσματα συνεχίζονται χωρίς διεκδίκηση μείωσής τους, το υπερταμείο της υποτέλειας παραμένει στα χέρια των δανειστών για πολλά χρόνια ακόμα, δίνονται προσωρινά επιδόματα αντί για κοινωνικό κράτος τη στιγμή που το ΚΙΝΑΛ είχε προτείνει και καταθέσει πρόταση νόμου ώστε να δοθεί η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους, ενώ είναι απροστάτευτη η πρώτη κατοικία, με το ΚΙΝΑΛ να επαναφέρει στη βουλή με πρόταση νόμου τις αναγκαίες ρυθμίσεις για να μην χάσουν οι άνθρωποι που έχουν πραγματική αδυναμία τα σπίτια τους.

Χαρακτήρισε την ατζέντα της ΝΔ συντηρητική, με το ΕΣΠΑ να λιμνάζει, οι μικρομεσαίοι να βλέπουν το τζίρο τους να μικραίνει σε αντίθεση με μεγάλες επιχειρήσεις, οι αγρότες παραμένουν εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους. «Μπορεί να άλλαξε η Κυβέρνηση, αλλά οι βασικές πολιτικές παραμένουν ακριβώς οι ίδιες. Η Κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων αποδείχθηκε Κυβέρνηση των διευθετήσεων», είπε κλείνοντας για τα οικονομικά ζητήματα.

Ελκυστικότερο ΚΙΝΑΛ

Ωστόσο δεν τα έβαλε μόνο με την μέχρι τώρα πολιτική της ΝΔ, αλλά και με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που όπως τόνισε έκανε πολλές σημαντικές λάθος κινήσεις με αποτέλεσμα να χάσει την εύνοια του λαού και να βρεθεί πάλι στη θέση της Αντιπολίτευσης. Στο θέμα επιλογής του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε πως χρειάζεται μια πραγματική προοδευτική κανονικότητα και όχι η επίπλαστη της ΝΔ, αναφέροντας με σιγουριά πως το ΚΙΝΑΛ γίνεται καθημερινά ελκυστικότερο στον ελληνικό λαό. Στόχος είναι η δημιουργία σημαντικών συμμαχιών στην κοινωνία, θεωρώντας πως γίνεται συνεχής προσπάθεια από τα υπόλοιπα κόμματα να αποκλείουν και να διαστρεβλώνουν το λόγο και τη φωνή της παράταξης, δείγμα μεγάλης ανησυχίας.

Νέο ξεκίνημα

Η νέα χρονιά, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, αποτελεί ευκαιρία για μεγάλη αντεπίθεση και ένα πραγματικό ξεκίνημα αλλαγής. Επιδιώκει την αναγέννηση με πράσινο συμβόλαιο, έχοντας σχέδιο συγκεκριμένο και με νέους Εθνικούς στόχους. Χαρακτήρισε την Ηλεία πιλότο για το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης βασισμένο στο τρίπτυχο brand , location, product και φυσικά το ανθρώπινο δυναμικό. Λίγο πριν το κλείσιμο, σημείωσε πως στόχος της παράταξης είναι να πάρει 20 στην καρδιά των ελλήνων πολιτών, να τους πείσει ότι υπάρχει ξεκάθαρη εναλλακτική πρόταση της πραγματικής κυβερνώσας αριστεράς και ότι υπάρχει δυνατότητα να γίνει πραγματικότητα από το Κίνημα Αλλαγής.

Κοπή πίτας

Μετά την καθηλωτική ομιλία της κ. Γεννηματά που κέρδισε το χειροκρότημα των πολιτών που βρίσκοντας στο ασφυκτικά γεμάτο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας, ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον πρόεδρο της παράταξης και το βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη, πλαισιωμένους από τα μέλη της παράταξης που συμμετείχαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Παρουσίες

Ανάμεσα στο πλήθος που έδωσε το παρόν στην ομιλία της κ. Γεννηματά, βρέθηκαν και δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι από όλο το νομό, ο Απόστολος Κατσιφάρας και πολλά στελέχη από την παράταξή του, καθώς και κομματικά στελέχη από όλο το νομό.

Όλη η επικαιρότητα