Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Έκκληση για ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση στο θέμα του ασύλου

Ακούστε το άρθρο

«Σας καλέσαμε να φέρετε την διάταξη που ψηφίσαμε όλοι το 2011 διορθωμένη ώστε να είναι αποτελεσματική και να διαμορφωθεί ευρύτερη πλειοψηφία», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής 

Έκκληση στον πρωθυπουργό να δεχθεί την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για το πανεπιστημιακό άσυλο απηύθυνε η κυρία Φώφη Γεννηματά από την Ολομέλεια της Βουλής.

Εξηγώντας πως απαιτείται ο σχηματισμός ευρύτερων κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών ώστε να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα πως η Βουλή είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στο άσυλο ανομίας που επικρατεί σε αρκετά πανεπιστήμια κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχθεί την δική της πρόταση αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει.

«Μίλησα για τη δυνατότητα να δοθεί ρεαλιστική λύση και να επιτευχθεί ευρύτατη πλειοψηφία στην Βουλή για να σηματοδοτηθεί η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί η ανομία στα πανεπιστήμια» ανέφερε η κυρία Γεννηματά για να συνεχίσει «Κάναμε ξεκάθαρη πρόταση. Σας καλέσαμε να φέρετε την διάταξη που ψηφίσαμε όλοι το 2011 διορθωμένη ώστε να είναι αποτελεσματική και να διαμορφωθεί ευρύτερη πλειοψηφία. Η θεμελιώδης βάση ήταν ότι συνδέεται η παρουσία αστυνομίας με την τέλεση της αξιόποινης πράξης. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι όσοι βανδαλίζουν εκτός πανεπιστημίων δεν μπορούν να βρίσκουν άσυλο εντός ούτε να παρεμβαίνουν οι πρυτανικές αρχές»

«Αυτό που εσείς λέτε δεν είναι το ίδιο. Εσείς λέτε ότι πρέπει να υπάρχει γενική αστυνόμευση και περιπολίες ανεξάρτητα αν υπάρχουν φαινόμενα ανομίας» είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση για να προσθέσει «Σας υπενθυμίζω ότι στις πλατείες διακινούνται ναρκωτικά. Στα Εξάρχεια δεν υπάρχει άσυλο αλλά υπάρχει ανομία. Μας ενδιαφέρει η βούληση και η αποφασιστικότητα. Αναρωτιέμαι γιατί αυτή η εμμονή. Θέλετε να προχωρήσετε μόνος σας; Δεν σας ενδιαφέρει να εξασφαλίσετε ισχυρή πλειοψηφία που θα δώσει κάλυψη στην αστυνομία να δράσει; Δεν υπάρχει κανένας λόγος από το ένα άκρο που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια να πάμε στο άλλο. Θα δημιουργήστε πρόβλημα και μέτωπα ετερόκλητων δυνάμεων απέναντι στην κυβέρνησή σας. Επαναλαμβάνω την ξεκάθαρη διατύπωσή μας: όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις εφαρμόζετε η κοινή νομοθεσία και εντός πανεπιστημίων χωρίς οποιαδήποτε απόφαση των οργάνων τους. Γιατί το αρνείστε; Γιατί επιμένετε σε ένα λάθος. Η εμμονή στο λάθος είναι ασυγχώρητη. Ξεκαθαρίζω, 4,5 χρόνια η χώρα πλήρωσε βαρύ τίμημα από την διακυβέρνηση ΣΥΡΖΙΑ και τυχοδιωκτών που κινήθηκε στην βάση ιδεοληψιών. Εμείς παρά τον πόλεμο σταθήκαμε όρθιοι. Δεν θα οπισθοχωρήσουμε σε μια νέα λαϊκίστικη αντίληψη λίγο πιο ραφιναρισμένη. Σας καλώ να ξανασκεφθείτε και να δώσετε την δυνατότητα στην Βουλή να δώσει σήμα στο λαό ότι θέλουμε ασφαλή πανεπιστήμια».

Όλη η επικαιρότητα