Ηλεία

Φοιτητές από το Τέξας των ΗΠΑ στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

-Επίσκεψη για τη μελέτη διαχείρισης των επιπτώσεων της πυρκαγιάς του 2021
Ακούστε το άρθρο

Τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφθηκαν την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Α&Μ του Τέξας των ΗΠΑ, με σκοπό τη διερεύνηση της υπάρχουσας κατάστασης σε σχέση με τις πυρκαγιές και την αντιμετώπισή τους.

Η επίσκεψη ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» με το προαναφερόμενο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης & Δημόσιων Υπηρεσιών, οι οποίοι συνοδεύονταν από δύο καθηγητές του εν λόγω Πανεπιστημίου, είχαν για περίπου δύο ώρες συνάντηση συνεργασίας με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Αρβανίτη και με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γιώργο Καρανικολό. Στα πλαίσια της συνάντησης οι φοιτητές πήραν συνεντεύξεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης της μεγάλης και καταστροφικής πυρκαγιάς του 2021. 

Κατά την παραμονή τους στην Αρχαία Ολυμπία οι φοιτητές επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Το μελετητικό τους πρόγραμμα περιλάμβανε και συναντήσεις με φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και άλλων Δήμων.

Όλη η επικαιρότητα