Ηλεία

Φολόη: Εντοπίστηκε σώος και αβλαβής 35χρόνος Πυργιώτης που είχε χαθεί στον ποταμό Ερύμανθο

Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 35χρονου από τον Πύργο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Τετάρτη, στον Ερύμανθο ποταμό, κοντά στην Αχλαδινή της Δ.Ε Φολόης. Τον νεαρό εντόπισαν πυροσβέστες του Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας που «χτένισαν» την περιοχή, όταν κλήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου να βοηθήσουν στο έργο ανεύρεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος άνδρας, ζήτησε από φίλο του που κατοικεί στην Αχλαδινή, να τον «κατεβάσει» στο ποτάκι, προκειμένου να παραμείνει εκεί δυο – τρεις ημέρες, για να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει στη φύση. Είχε μαζί του ελάχιστα πράγματα, ενώ ο νεαρός κάτοικος του χωριού του είχε υποδείξει και μια πηγή για να πίνει νερό.  Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο νεαρός κατέβηκε στο ποτάμι για να του παραδώσει κάποιες προμήθειες, ο 35χρονος ήταν άφαντός και παρά τις προσπάθειές του – αφού το κινητό του τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο – δεν κατάφερε να τον βρει πουθενά.

«Χτένισαν» την περιοχή

Χθες το πρωί, η εξαφάνισή του δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, οι αστυνομικοί της οποίας ζήτησαν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου. Στο σημείο βρέθηκε αμέσως το περιπολικό του Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας (από την περιοχή της Φολόης), με εντολή και οδηγίες από τον Διοικητή Γιάννη Πετρούτσο, και οι δυο πυροσβέστες, λίγη ώρα αργότερα – με τη συνδρομή και του νεαρού φίλου του 35χρονου – κατάφεραν να τον εντοπίσουν σώο και αβλαβή μέσα στο δάσος. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι καλά στην υγεία του και γι’ αυτό δεν χρειάστηκε παροχή ιατρικής βοήθειας ή μεταφορά στο Κ.Υ Αρχαίας Ολυμπίας ή στο Νοσοκομείο. Αφού μεταφέρθηκε στο χωριό, λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στον Πύργο και στην οικογένεια του που είχε περάσει ώρες αγωνίες.

Όλη η επικαιρότητα