Ελλάδα

Φονική κακοκαιρία: Ακόμα ένας νεκρός στη Νέα Πέραμο – Δεκαέξι τα θύματα της τραγωδίας – Αναζητούνται τέσσερα άτομα από την Πυροσβεστική

Ακούστε το άρθρο

-Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στο υπόγειο οικείας στην περιοχή Γεφυράκι

Ακόμα ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε υπόγειο οικείας στην περιοχή Γεφυράκι. Συνολικά αυτή τη στιγμή αναζητούνται τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος ο άνδρας εντοπίσθηκε στην Νέα Πέραμο.

-Στις πληγείσες περιοχές και ο Ν. Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφτηκε το πρωί την περιφέρεια Δυτικής Αττικής και τις πληγείσες περιοχές και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη, Γ. Βασιλείου και τον δήμαρχο Νέας Περάμου, Γρ. Σταμούλη.
Ενημερώθηκε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των δυνάμεων που συνδράμουν τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών καθώς και για την έκταση των καταστροφών και τον αριθμό των θυμάτων και αγνοούμενων.

-Παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Διακοπή στην κυκλοφορία των οχημάτων παραμένει στο 39ο χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή των Μεγάρων και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Πέραμο, στο 35ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στη Νέα Πέραμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στον κόμβο διυλιστηρίων προς Νέα Πέραμο.
Επίσης, διακοπή στην κυκλοφορία εντοπίζεται στο 4 χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας-Θηβών και στον κόμβο της Μάνδρας. ενώ παραδόθηκαν στην κυκλοφορία το 23ο χλμ., της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στον κόμβο Παραδείσου και η Έξοδος 1 της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα.

-Διοικητής Πυροσβεστικής Αττικής: ‘Τέτοια εικόνα, δεν έχω ξαναδεί’

«Τέτοια εικόνα, όσα χρόνια υπηρετώ στο Πυροσβεστικό Σώμα, τέτοια καταστροφή δεν έχω ξαναδεί», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Γιόβας, υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος και διοικητής περιφερειακής πυροσβεστικής διοίκησης Αττικής.
«Είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός ακόμα και για εμάς τους πυροσβέστες. Έχουν υπάρξει πλημμυρικά φαινόμενα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας , αλλά τέτοια καταστροφή πρώτη φορά έχω δει», τονίζει.
Όσον αφορά τις διασώσεις πολιτών και τον αριθμό των αγνοουμένων ο κ. Γιόβας επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «είχαμε χθες διασώσεις 86 ατόμων και σήμερα κάποιες άλλες διασώσεις ατόμων, που ζητήθηκε η παροχή της υπηρεσίας μας . Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στους πολίτες, προσπαθούμε να είμαστε μαζί τους, γι αυτό τους προτρέπω αν έχουν κάποιο πρόβλημα να καλούν το 199 για να επέμβουμε άμεσα είτε για άντληση υδάτων είτε για παροχή βοήθειας».
Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της πυροσβεστικής στην Αττική ,για την σημερινή κατάσταση υπογραμμίζει ότι «σήμερα είχαμε κάποια ευχάριστα γεγονότα, βρέθηκαν δύο από τους αγνοούμενους να είναι καλά στην υγεία τους . Βέβαια αυτή την στιγμή ο αριθμός των αγνοουμένων ατόμων είναι πέντε άτομα».
Τέλος όσον αφορά τα αίτια της καταστροφής ο κ. Γιόβας αναφέρει πως «τα αίτια μπορεί να είναι πάρα πολλά. Η εικόνα που αντικρίσαμε χθες το πρωί είναι ότι ο δρόμος, που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είχε μετατραπεί σε έναν χείμαρρο, ο οποίος φανταστείτε ότι υπήρχε λεωφορείο που δεν φαινόταν η οροφή. Φανταστείτε ένα ύψος νερού γύρω στα 3 μέτρα το οποίο είχε συμπαρασύρει στο πέρασμά του τα πάντα. Οχήματα αυτοκίνητα, ό,τι έβρισκε μπροστά του».
Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα