Ελλάδα

Φονικό στη Θεσσαλονίκη: «Ο 49χρονος κακοποιούσε την 18χρονη όσο ήταν ανήλικη»

Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο γυναίκες – σύζυγος και κόρη- που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 49χρονου οδηγού ταξί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Thestival.gr, οι δύο γυναίκες υποστήριξαν πως επί σειρά ετών δέχονταν σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από τον 49χρονο.

«Πάνω σε μια στιγμή απόγνωσης, έφτασαν σε αυτή την απονενοημένη πράξη, η οποία εκείνη στη στιγμή φάνταζε ως η μοναδική λύση για να σωθούν από τα δεινά τα οποία έχουν υποστεί» δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος των δύο γυναικών, Ιάκωβος Ψωμιάδης.

Μάλιστα, ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε πως οι δύο γυναίκες προέβησαν σε αυτή την πράξη όταν η μητέρα έμαθε από την κόρη της πως ο 49χρονος την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

«Ήταν μια πράξη εν βρασμώ», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Μητέρα και κόρη, που έφτασαν στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, θα κρατηθούν μέχρι την απολογία τους την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν κατηγορίες κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοχρησία.

Το χρονικό του εγκλήματος

Τον 49χρονο βρήκε στο διαμέρισμα επί της οδού Ιθάκης, μέσα σε μια λίμνη αίματος, ο γιος του το βράδυ της Κυριακής και αμέσως ειδοποίησε τη μητέρα του και την Αστυνομία.

Από την εξερεύνηση του χώρου δεν φαινόταν να υπάρχουν ίχνη παραβίασης του διαμερίσματος, γεγονός που απομάκρυνε το ενδεχόμενο το κίνητρο του δράστη ή των δραστών να ήταν η ληστεία.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης άρχισαν να παίρνουν από νωρίς καταθέσεις από το περιβάλλον του άτυχου ιδιοκτήτη ταξί και μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

via

Όλη η επικαιρότητα