Φως και σκοτάδι

Καλημέρα σας

αγαπημένοι μου

Δεν θα μπορούσα και πάλι να μην ξεχωρίσω την εβδομάδα που ζήσαμε το φεστιβάλ του παιδικού κινηματογράφου με την τελετή λήξης, και τα Μπράβο της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. Ραντεβού λοιπόν του χρόνου με καλύτερες υποσχέσεις.

Είδαμε την μισή πόλη στους δρόμους να φοράει τα γιορτινά της και νιώσαμε ότι έρχονται μέρες Χριστουγέννων. Πάντα θαυμάζουμε την εικόνα που κυριαρχεί στα μάτια μας και στις καρδιές μας. Πολλές φορές και είναι αλήθεια χειροκροτούμε αυτή την σκέψη του Δημάρχου, Γαβρίλη Λιατσή, που κάνουν οπτικά την πόλη διαφορετική. Και όντως τα καταφέρνουν. Με άξια λόγια επαίνων ήταν το σπάνιο και μοναδικό οικολογικό δένδρο που είχε δημιουργηθεί πριν από τρία χρόνια. Ήταν καταπληκτικό, έδινε μήνυμα και είχε αξία  και θαυμασμό σ’ όλο τον κόσμο.

Γιατί δεν το ξαναφτιάξαμε; Γιατί αφαιρέσαμε το μήνυμά του; Ένα μεγάλο παράπονο θα σας πω που το άκουσα από πολλούς και σας το μεταφέρω. Γιατί καθυστερήσατε την γιορτινή διακόσμηση, όταν ο Πύργος γέμισε με ξένες παρουσίες και τη διαφορετική εικόνα του θα την χαιρόντουσαν και θα την εκτιμούσαν. Γιατί δεν φροντίσατε να νιώσουν ότι εδώ τελικά κάτι άλλαξε; Γιατί δεν το είχατε στην πρώτη θέση της δημιουργίας του και καθυστερήσατε και παρουσιάσατε μια πόλη με μια μεγάλη πλατεία σκοτεινή.

Λέμε συνέχεια ότι είμαστε διαφορετικοί, είμαστε ανατρεπτικοί. Λύνουμε τα προβλήματα υπεύθυνα. Αγαπάμε και νοιαζόμαστε την πόλη που θέλουμε να ακουστεί με κάτι το διαφορετικό στον κόσμο και να την «ζηλεύουν».

Τα λόγια που  τα έλεγαν στο πρόγραμμα, η έγνοια, η δημιουργία. Περιμένουμε για το πιο μεγάλο χειροκρότημα…

 

Δημοσιογράφος της εφ.Πατρίς , Υπευθ. στήλης Ηλειούπολη (Επιλογές)