Ζώα

Φωτιά Αττική: Υιοθετήθηκε ο σκύλος που κάηκαν οι πατούσες του

Ακούστε το άρθρο

Από ένα ζευγάρι στην Αθήνα υιοθετήθηκε ο σκύλος, ο οποίος επέζησε από την καταστροφική φωτιά στην Ανατολική Αττική και νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα στην κτηνιατρική κλινική του Πικερμίου.

Ο γερμανικός ποιμενικός βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή σε καμένο σπίτι στη Νέα Μάκρη από εθελοντές και την ομάδα της Dogit.

Όπως αναφέρει η εν λόγω ομάδα σε ανακοίνωσή της, οι ιδιοκτήτες τον είχαν ήδη πάει στους εθελοντές κτηνιάτρους και είχαν ήδη ξεκινήσει την φαρμακευτική αγωγή που τους συνέστησαν.

Επειδή, όμως, η κατάστασή του ήταν δύσκολη και ο ιδιοκτήτης φοβόταν ότι δεν θα κατάφερνε να τον περιθάλψει, οι εθελοντές, σε συνεννόηση μαζί του, αποφάσισαν ο σκύλος να δοθεί για υιοθεσία.

Όπως αναφέρει η οργάνωση Dogs’ Voice, όλα “τα παραπάνω έγιναν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη ο οποίος ανήκει στην ομάδα των πυρόπληκτων της Νέας Μάκρης. Όταν ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να γίνει περαιτέρω νοσηλεία του σκύλου αρνήθηκε να τον δώσει. Με τα πολλά η ομάδα της Dogit τον έπεισε και μεταφέρθηκε στο Vets4Life στο Πικέρμι. Εκεί ξεκίνησε η θεραπεία του σκύλου καθώς το ζώο πονούσε πολύ και τα τραύματα του ήθελαν συνεχείς αλλαγές από καταρτισμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Σε επικοινωνία των εθελοντών και του νοσοκομείου με τον ιδιοκτήτη για το μέλλον του σκύλου, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να φροντίσει κατάλληλα το ζώο και πώς επιθυμεί να δοθεί για υιοθεσία.

Έκτοτε τον σκύλο ανέλαβε το Dogs’ Voice για να του βρει την υιοθεσία που αξίζει. Ο σκύλος υιοθετήθηκε στην Αθήνα από ζευγάρι με μεγάλη εμπειρία στη ράτσα με κατάλληλο σπίτι και κατάλληλες συνθήκες για τον σκύλο. Φωτογραφίες θα ακολουθήσουν σύντομα! Θα σας παρακαλέσω θερμά να κλείσουμε το θέμα όλοι εδώ”.

fwtia mati skylos4

Πηγή φωτογραφίας: zoosos.gr

Η Ομάδα Dogit Pet Shop έστειλε επίσης την εξής επιστολή στο irafina.gr, για αποκατάσταση της αλήθειας:

“Το λυκόσκυλο ηλικίας 7 ετών βρέθηκε από εθελοντές και την ομάδα της Dogit την περασμένη Παρασκευή ξαπλωμένο, λόγω κατάστασης των πατουσών του, και ΟΧΙ λιπόθυμο. Βρέθηκε σε καμένο σπίτι στη Νέα Μάκρη και όχι στο Μάτι.

Οι ιδιοκτήτες τον είχαν ήδη πάει στους εθελοντές κτηνιάτρους και είχαν ήδη ξεκινήσει την φαρμακευτική αγωγή που τους συνέστησαν. Όλοι εμείς, θέλοντας να βοηθήσουμε περισσότερο μεταφέραμε τον σκύλο στην κλινική vets4life με τη σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων του.

Τη Δευτέρα, κατόπιν επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη μας είπε πως είναι δύσκολη η κατάστασή του και φοβάται πως δε θα καταφέρει να τον περιθάλψει, όπως όλοι οι εθελοντές του τονίσαμε εκείνη την μέρα. Σε συνεννόηση αποφασίσαμε να δοθεί για υιοθεσία.

Έχουμε επικοινωνήσει με τη σελίδα που ανήρτησε το εν λόγω άρθρο προκειμένου να γραφτούν τα ακριβή γεγονότα!!
Άποψή μας είναι να σταθούμε βοηθοί, αλληλέγγυα, δίπλα στους πληγέντες. Άποψή μας είναι πως δε μπορούμε ούτε καν να φανταστούμε τι πραγματικά έζησαν. Οι ψυχολόγοι μας συμβουλεύουν να μην λέμε στους πληγέντες «σας καταλαβαίνουμε» , γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Ας βοηθήσουμε… Ας μη στήσουμε δικαστήριο πάνω σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πανικό.

Ομάδα Dogit Pet Shop”.

ΠΗΓΗ: cnn

Όλη η επικαιρότητα