Ηλεία

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Σαμαρέικα

11874193_10206801973635376_12266801_n.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Στροφυλιάς, στα Σαμαρεϊκα, έδιναν όλο το βράδυ οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις της Ηλείας, ενισχυμένες με δυνάμεις από τη γειτονική Αχαΐα. Μέχρι αργά το βράδυ η πυρκαγιά είχε κάψει περίπου 50 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης, ενώ η μάχη για τον περιορισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη!

Νωρίς το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών τέθηκε σε συναγερμό, όταν πυρκαγιά ξέσπασε στη περιοχή της «Λάμιας», καίγοντας καλάμια και χορτολιβαδική έκταση. Η ένταση όμως και η φορά του ανέμου έσπρωξε τις φλόγες στο δάσος της Στροφυλιάς, στην περιοχή των Σαμαρείκων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός σε όλες τις Πυροσβεστικές του νομού και έτσι, οι δυνάμεις της Π.Υ. Λεχαινών ενισχύθηκαν με οχήματα και άντρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, Πύργου, Κρεσταίνων, Αρχαίας Ολυμπίας και της Αχαΐας.

Μέχρι νωρίς το βράδυ επιχειρούσαν περίπου 14 οχήματα, 40 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες και οχήματα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και της Πολιτικής Προστασίας. Ρίψεις από αέρα έκανε το ελικόπτερο Ericksonπου σηκώθηκε από 117 Π.Μ. Ανδραβίδας. Στο σημείο έσπευσε και ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου κ. Κώστας Κυριακόπουλος, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών κ. Αργύριος Φαλίδας.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στις «επάλξεις» προσπαθώντας να περιορίσουν και να θέσουν την πυρκαγιά σε πλήρη έλεγχο.


Σ.Π. 

Όλη η επικαιρότητα