Κόσμος

Φωτιά στα Ουράλια της Ρωσίας – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Βίντεο δείχνει φλόγες στον ορίζοντα να καταπίνουν σπίτια και δέντρα, ενώ πυκνός καπνός καλύπτει τον ουρανό στην πόλη Σόσβα, περίπου 1.400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εκατοντάδες έμειναν άστεγοι όταν μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε χωριό, στα ανατολικά των Ουραλίων στη Ρωσία.

Βίντεο δείχνει φλόγες στον ορίζοντα να καταπίνουν σπίτια και δέντρα, ενώ πυκνός καπνός καλύπτει τον ουρανό στην πόλη Σόσβα, περίπου 1.400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Το βίντεο δείχνει επίσης δεκάδες παραδοσιακά ρωσικά σπίτια να γίνονται στάχτη και κάτι που μοιάζει με βαγόνια τρένου γεμάτα ξύλα να καίγονται.

Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει τι προκάλεσε την πυρκαγιά, αλλά έχουν ξεκινήσει έρευνα για αμέλεια και ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Μάχη με τις φλόγες

Εκατοντάδες πυροσβέστες έδιναν μάχη στη διάρκεια της νύχτας με τις φλόγες, που επεκτείνονταν γοργά εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων.

Όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

«Εδώ τα πάντα έχουν καεί, δεν υπάρχουν σπίτια πια, όλα καίγονται», δήλωσε ένας άνδρας που περνούσε με το αυτοκίνητό του από ό,τι είχε απομείνει από ένα χωριό.

Το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της επαρχίας Σβερντλόφσκ ανακοίνωσε ότι οι πυροσβέστες έσωσαν περισσότερα από 1.200 κτίρια κατοικιών στις πόλεις Ταγιόζνι και Σόσβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα