Ελλάδα

Φωτιά στη Μόρια: Τουλάχιστον ένας νεκρός, χάος και επεισόδια στον καταυλισμό

Ακούστε το άρθρο

Χάος επικρατεί στη Μόρια από το απόγευμα της Κυριακής, όποτε και ξέσπασε φωτιά σε κοντέινερ με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον καταυλισμό και οι πρόσφυγες έτρεχαν να σωθούν. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε άλλα κοντέινερ. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έγινε μια πρώτη απόπειρα κατάσβεσης, αλλά πρόσφυγες απώθησαν τους πυροσβέστες υποχρεώνοντας να βγουν από το ΚΥΤ με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν εκτεταμένα επεισόδια και να επέμβει η αστυνομία.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν πληροφορίες για θύματα αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθει. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός, καθώς στο νοσοκομείο Μυτιλήνης έχει μεταφερθεί με ΙΧ ένα απανθρακωμένο πτώμα.

Πληροφορίες για δύο νεκρούς επικαλέστηκε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης που μίλησε στο Newsit.gr. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο πρόκειται για μια γυναίκα και ένα παιδί.

Στη Μόρια με C-130 δύο διμοιρίες MAT και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Δύο διμοιρίες που βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ αναχώρησαν για την Μυτιλήνη με C-130. Στη Μόρια μεταβαίνουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πολλοί πρόσφυγες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και απευθύνθηκαν στην αυτοσχέδια κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκεται εκτός του Κέντρου Υποδοχής.

via

Όλη η επικαιρότητα