Ελλάδα

Φωτιά στη Θάσο: Βελτιωμένη η εικόνα – Ερευνώνται στοιχεία για εμπρησμό

Από το πρωί της Παρασκευής επιχειρούν μαζί με τις επίγειες δυνάμεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου κάνοντας στάχτη ένα συμπαγές πευκόδασος 3,5 χιλιάδων στρεμμάτων.

Από το πρωί της Παρασκευής επιχειρούν μαζί με τις επίγειες δυνάμεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θάσου Ελευθέριο Κυριακίδη, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σήμερα.

«Θεωρώ ότι εάν πάμε έτσι και δεν έχουμε ανέμους, μέχρι το μεσημέρι θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια ελεγχόμενη κατάσταση. Προς ώρας υπάρχουν κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις» δήλωσε στην ΕΡΤ εκτιμώντας ότι «βαίνουμε προς το τέλος».

Παράλληλα, τα αίτια της φωτιάς διερευνά μεικτό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Προ ημερών είχε ξεσπάσει στο ίδιο σημείο άλλη φωτιά και εκεί υπήρξαν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού. Υπήρξαν μάλιστα πληροφορίες που κάνουν λόγο για συγκεκριμένο άτομο που μπορεί να κρύβεται πίσω από τις δύο φωτιές.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Κοίνυρα Θάσου προς ασφαλή κατεύθυνση.

Μηχανήματα του Στρατού στη μάχη κατάσβεσης στη Θάσο

Τις τελευταίες ώρες οχήματα του Στρατού και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων μπήκαν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, βοηθώντας τα πεζοπόρα τμήματα να προσεγγίσουν μέσα στη δύσβατη όσο πιο κοντά γίνεται στα μέτωπα της φωτιάς.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στο νησί της Θάσου βρέθηκε και ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από το διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, υποστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη. Σε δήλωσή του ο υπουργός τόνισε ότι «διαπιστώθηκε η σημαντική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφενός με μηχανήματα που προχώρησαν στις απαραίτητες επεμβάσεις και στη διάνοιξη του δασικού οδικού δικτύου και αφετέρου με τα εναέρια μέσα που συνέβαλαν καταλυτικά στον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς».

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης δύο εθελοντές, ηλικίας 26 και 44 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και, στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στην Καβάλα.

Όλη η επικαιρότητα