Ελλάδα Κόσμος

Φωτιά στην Αττική: Το μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά για την ελληνική τραγωδία

Ακούστε το άρθρο

Την αμέριστη συμπαράστασή του στην Ελλάδα, τις ώρες της τραγωδίας από την φωτιά στην Αττική, που στοίχισε ως αυτή την ώρα την ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους εκφράζει με tweet του ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. Μάλιστα, ο Γάλλος ηγέτης φρόντισε να στείλει το μήνυμά του και στα ελληνικά.

“Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στην Ελλάδα και τα θύματα των τρομερών πυρκαγιών” σχολιάζει στο tweet του, στο οποίο αναφέρεται στην καταστροφική πυρκαγιά που πλήττει και την Σουηδία.

Τα συλλυπητήρια με τηλεγράφημά του, προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πολιτικός προσφέρθηκε να συνδράμει την Ελλάδα με την αναγκαία βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των φονικών πυρκαγιών, αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ αναμένεται αργότερα να έχει συνομιλία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα