Λακωνία

Φωτιά στην Ελαφόνησο: «Έτρεχα να σωθώ με το παιδί στα χέρια μου»

Ακούστε το άρθρο

Ωρες απόλυτης αγωνίας έζησαν επισκέπτες της Ελαφονήσου, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά το πρωί του Σαββάτου.

Ένας από αυτούς, ο Ηλίας Παπαδόπουλος δήλωσε στο Πρώτο Θέμα: «Έπρεπε μέσα σε 10 λεπτά να αποφασίσω πώς θα σώσω την οικογένειά μου. Η φωτιά ήταν τεράστια σε έκταση, ήμασταν εγκλωβισμένοι και επικράτησε πανικός μέσα σε ένα κάμπινγκ με εκατοντάδες ανθρώπους».

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι άνεμοι στο νησί σήμερα είναι πολύ ενισχυμένοι, και περιέγραψε το πώς άφησε τα πάντα πίσω του και έτρεξε προς το μοναδικό μονοπάτι που έδειχνε την έξοδο, με το παιδί του αγκαλιά.

«Κοίταξα τη φορά του ανέμου, και έβαλα το μυαλό μου να σκεφτεί. Έπρεπε να σώσω το παιδί μου. Πριν επικρατήσει πανικός στο κάμπινγκ, σπεύσαμε προς το αυτοκίνητο και φύγαμε. Στο πάρκινγκ ήταν σταθμευμένα τουλάχιστον 200 αυτοκίνητα. Σε περίπου 15 λεπτά, από τη στιγμή που είδαμε τους καπνούς στο λόφο, κατέφθασε η Πυροσβεστική και η αστυνομία που εκκένωσε με ασφάλεια το κάμπινγκ».

«Αυτή την ώρα, μεσημέρι Σαββάτου, όλος ο κόσμος που διέμενε στο κάμπινγκ βρίσκεται μαζί μας στο λιμάνι. Δεν γνωρίζουμε αν το κάμπινγκ έχει καεί και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Παντού υπάρχουν περιπολικά και όλοι έχουν βγει από τα μαγαζιά τους».

«Ημασταν τυχεροί και σωθήκαμε. Όλα έμειναν πίσω, αλλά δεν μας αφορά. Είμαστε ζωντανοί» κατέληξε.

Για προληπτικούς λόγους, από την πρώτη στιγμή, εκκενώθηκαν το κάμπινγκ και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου και οι παραθεριστές οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, χωρίς να απειλούνται άμεσα οι εγκαταστάσεις. Παράλληλα, απεγκλωβίστηκε σώα μια γυναίκα από σπηλιά.

Η πυροσβεστική συνεχίζει να δίνει μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ελαφόνησο.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, που αναχώρησαν με ελικόπτερο «σούπερ πούμα» από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

 Αυτή την ώρα στο νησί επιχειρούν συνολικά 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή και τεσσάρων υδροφόρων ΟΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά καίγεται χαμηλή βλάστηση και εκφράζεται αισιοδοξία ότι η φωτιά θα αντιμετωπιστεί.

via

Όλη η επικαιρότητα