Ελλάδα

Φωτιά στις Κεχριές: Μαίνεται για τρίτη μέρα – Δύσκολη η νύχτα για τους πυροσβέστες

Ακούστε το άρθρο

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών στις Κεχριές, όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά..

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ,

Με το πρώτο φως της ημέρας, έσπευσαν στο σημείο τρία αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, ωστόσο, η έντασή της είναι μειωμένη.

Η φωτιά καίει για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο σε δυσπρόσιτες περιοχές με πυκνή φυτοκάλυψη.

Πηγή: AP Photo/Petros Giannakouris

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από το μεσημέρι της Τετάρτης που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, εκκενώθηκαν και οι εξής οικισμοί: Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο, Άγιος Ιωάννης, Ντράσσα καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Μία δεύτερη παιδική κατασκήνωση εκκενώθηκε στο Σοφικό, με απόφαση της διεύθυνσης της επιχείρησης. Όπως διευκρινίζει η Πυροσβεστική, δεν θα προωθηθεί η απομάκρυνση των κατοίκων του Σοφικού, καθώς κρίνεται ότι δεν συντρέχει κίνδυνος.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η γενική εικόνα της είναι πολύ καλή».

«Είναι σημαντικό το γεγονός», προσθέτει, «ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη. Είναι επίτευγμα που σε μια τέτοια μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό».

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εξήγησε γιατί είναι «δύσκολη» η συγκεκριμένη πυρκαγιά:

«Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κήρυξε αργά το βράδυ της Πέμπτης την ανατολική Κορινθία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, είχε ζητήσει νωρίτερα από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Όλη η επικαιρότητα