Φωτιά στο Λουτράκι: Προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη – Εκκενώθηκε γηροκομείο

Share

Το πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι έχει καλύψει με ένα πυκνό μαύρο σύννεφο όλη την περιοχή. Οι αρχές απομακρύνουν προληπτικά τους κατοίκους από τους οικισμούς Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη ενώ για την ασφάλεια των παιδιών εκκενώνονται και οι κατασκηνώσεις.

Το πυκνό μαύρο σύννεφο καπνού, όπως φαίνεται και στα πλάνα του Mega έχει καλύψει τα πάντα, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού η φωτιά φαίνεται να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν κινδυνεύει κάποια κατασκήνωση.

Εκκενώθηκε γηροκομείο

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Μήνυμα 112 για εκκένωση στο Καλαμάκι Ισθμίων και στον Παράδεισο

Το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι Ίσθμια, Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα

Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι την Επίδαυρο, σύμφωνα με το Open. Η απόφαση πάρθηκε ώστε να μην υπάρξουν εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό και εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στο Λουτράκι.

Δραματικές ώρες στον οικισμό Ειρήνη – Κάηκαν σπίτια

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στον οικισμό Ειρήνη και πλέον οι φλόγες έχουν φτάσει και έχουν καταστρέψει τα πρώτα σπίτια σύμφωνα με το loutraki365.gr. Υπενθυμίζεται ότι ο οικισμός έχει εκκενωθεί με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται προς τον Άγιο Χαράλαμπο ενώ στο σημείο καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της. Είναι σημαντικό ότι εθελοντές και πυροσβέστες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες έτσι ώστε η φωτιά να μην προχωρήσει στα σπίτια