Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: Έκθεση βόμβα – Εγκληματικές ευθύνες αξιωματικών της Πυροσβεστικής

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρωμένη έκθεση 400 σελίδων για τη φωτιά στο Μάτι παραδίδει τις επόμενες ημέρες στον αρμόδιο ανακριτή ο τεχνικός σύμβουλος – πραγματογνώμονας αρκετών οικογενειών που έχασαν συγγενείς τους στην τραγωδία, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Οι δορυφόροι, τα τηλεματικά δεδομένα του συστήματος ENGAGE, που καταγράφει την κίνηση των οχημάτων στο κέντρο επιχειρήσεων, ανέδειξαν ευθύνες και για άτομα, αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, που μέχρι τώρα δεν είχαν κληθεί από τον Εισαγγελέα να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτοι.

Αξιωματικός της περιοχής, που είχε στην αρμοδιότητά του Καλλιτεχνούπολη, Βουτζά, Ραφήνα, Κόκκινο Λιμανάκι, Μάτι, φαίνεται να κοίταζε τη φωτιά και να απομακρυνόταν από αυτή όταν πλησίαζε.

Άλλος αξιωματικός έχει ειδοποιηθεί από τις 17:00 να μετακινηθεί από Κινέτα προς Μάτι και τα στίγματα κίνησης δείχνουν 4 στάσεις και να φθάνει 21:30 στη Λ. Μαραθώνος, όταν όλα είχαν τελειώσει.

Τρίτος αξιωματικός αρμόδιος για την περιοχή βλέπει τη φωτιά, την αποφεύγει αλλά δεν έχει και πυροσβεστικά οχήματα να συντονίσει. Και οι τρεις προήχθησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τραγωδία στο Μάτι: Τι κατάθεσαν Γεροβασίλη, Σκουρλέτης και Τόσκας

via

Όλη η επικαιρότητα