Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: Καλούνται 20 ως ύποπτοι για την τραγωδία

«Παρέλαση» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας πρόκειται να κάνουν περίπου 20 άτομα, οι οποίοι κλήθηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που μετρά μέχρι σήμερα 99 νεκρούς.

Ύστερα από μία εισαγγελική έρευνα που ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι κλήσεις έφυγαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και πλέον βρίσκονται στα χέρια των εμπλεκομένων, οι οποίοι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δώσουν τις γραπτές τους εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των υπόπτων είναι το σύνολο των προσώπων σε βάρος των οποίων έχουν αποδοθεί πλημμεληματικές και κακουργηματικές ευθύνες από τους μηνυτές – συγγενείς των θυμάτων. Άλλωστε, οι εισαγγελικοί λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να πράξουν κάτι τέτοιο, βάση το Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ανάμεσα τους, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, καθώς και στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές, μεταξύ των υπόπτων είναι και πρόσωπα η εμπλοκή των οποίων έχει προκύψει από την εισαγγελική έρευνα.

Οι κλητεύσεις είναι το τελευταίο στάδιο πριν την άσκηση ποινικών διώξεων, από τις οποίες θα κριθεί τελικά αν υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση αξιόποινων πράξεων και αν αυτές θα είναι πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πηγή: news247 

Όλη η επικαιρότητα