Ελλάδα

Φωτιά στο Σχηματάρι: Προληπτική εκκένωση στο Δήλεσι

Στη φωτιά στο Σχηματάρι επιχειρούν και 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα για να ενισχύσουν το ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα.
Ακούστε το άρθρο

Με ισχυρές δυνάμεις επιχειρεί η Πυροσβεστική στη φωτιά που ξέσπασε στο Σχηματάρι, συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση στη Βρυσούλα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 101 πυροσβέστες και 18 οχήματα έχουν κινητοποιηθεί, ενώ ανάμεσά τους είναι και 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες που έχουν έρθει στη χώρα για να ενισχύσουν το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επίσης, επιχειρούν τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει δύο πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες ΟΤΑ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή εκκένωσης στην περιοχή Αγίου Γεωργίου στο Δήλεσι Δήμου Τανάγρας.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

«Η φωτιά ξεκίνησε λίγο έξω από το Δήλεσι για τον λόγο αυτό έχουμε ζητήσει την προληπτική εκκένωση του οικισμού. Είναι στα όρια με την κατοικημένη περιοχή. Δεν βοηθάνε και οι άνεμοι καθόλου. Πιστεύω όμως ότι ίσως προλάβουμε τα χειρότερα διότι περιμένουμε κι άλλη πυροσβεστική δύναμη να έρθει. Περιμένουμε τρία ακόμα αεροπλάνα», λέει ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας στο protothema.gr.

Όλη η επικαιρότητα