Ελλάδα

Φωτιές Αττικής – Μαρτυρία: «Έβλεπα τη μητέρα μου να καίγεται – Δεν πρόβαλα να της πω αντίο»

Ακούστε το άρθρο

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στο νεκροτομείο Αθηνών, εκεί όπου συγγενείς θυμάτων, καταφθάνουν προκειμένου να αναγνωρίσουν τους σορούς.

Οι ανθρώπινες ιστορίες πόνου «παγώνουν» το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με το Alpha, ένας άνδρας που βρισκόταν στο Μάτι την ώρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά πήγε να δώσει DNA για την ταυτοποίηση της νεκρής μητέρας του.

Με λυγμούς περιέγραψε ότι την κρίσιμη ώρα, που η φωτιά ήταν προ των πυλών, βρέθηκε στο τεράστιο δίλημμα να επιλέξει στο αν θα σώσει τη μητέρα του, τη σύζυγό του ή το παιδί. Τελικά κατάφερε να σώσει μόνο τη γυναίκα και το παιδί του. Η μητέρα του χάθηκε στις φλόγες.

«Όλα έγιναν σε ένα λεπτό, δεν είχα κανένα περιθώριο επιλογής. Η μητέρα μου ήταν ανήμπορη να μετακινηθεί, ήταν 90 χρονών» είπε ο άνδρας, ψελλίζοντας με λυγμούς στην κάμερα «άφησα τη μητέρα μου να καεί»…

Όπως περιέγραψε, πήγε με την οικογένειά του στα Κόκκινο Λιμανάκι και έμειναν επί δυόμιση ώρες στη θάλασσα πριν τους περισυλλέξει ιδιώτης.

Σύμφωνα με τον Alpha ο άνδρας είδε τη μητέρα του καίγεται. Όπως ανέφερε είχε πάει διακοπές μαζί με τη σύζυγό του, τον 19χρονο γιο του και την 90χρονη μητέρα του.

Ωστόσο, κατάλαβαν πολύ αργά τη φωτιά. Όταν την αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, οι φλόγες στην ουσία δίπλα τους. Ο άνδρας στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα επιχείρησε να βάλει την οικογένειά του στο αυτοκίνητο. Όμως, η πυρκαγιά του είχε κυκλώσει.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να βγάλει τη μητέρα του έξω από το αυτοκίνητο. Στην προσπάθειά του αυτή, ο ίδιος τραυματίστηκε. Τότε, αντιλήφθηκε ότι δεν θα κατάφερνε τελικά να βγάλει τη μητέρα του από το όχημα, καθώς η ίδια δεν μπορούσε να περπατήσει.

«Δεν πρόλαβα να της πω ούτε αντίο. Έφευγα και την έβλεπα να καίγεται» είπε χαρακτηριστικά ο άνδρας.

Πηγή: newsbomb

Όλη η επικαιρότητα