Ομογένεια

Φώτης Ντούλος: Σημείωμα αυτοκτονίας βρέθηκε στο σπίτι του – «Είμαι αθώος» έγραφε

Ακούστε το άρθρο

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται ο Φώτης Ντούλος, ο οποίος προέβη στο απονενοημένο διάβημα, την Τρίτη, στην κωμόπολη Φάρμινγκτον της πολιτείας Κονέκτικατ. Η απόπειρα αυτοκτονίας σημειώθηκε ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για δολοφονία σε βάρος της συζύγου του.

Εκείνος, ωστόσο, πεισματικά απέρριπτε τις κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας και δήλωνε πως δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση της Τζένιφερ, τον περασμένο Μάιο.

Στο παζλ του μυστηρίου έρχεται να προστεθεί μια νεότερη εξέλιξη: οι αστυνομικές αρχές ερευνώντας το σπίτι του Ντούλου, την Πέμπτη, ανακάλυψαν ένα γράμμα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Με αυτό επιχείρησε να προβάλλει την αθωότητά του αναφορικά με την υπόθεση εξαφάνισης της Τζένιφερ.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει, αυτές τις ώρες, ο 52χρονος στο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, Τζακόμπι, στο Μπρονξ.

Οι αρχές περίμεναν να δουν γραμμένο στο σημείωμα το όνομα της Τζένιφερ

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν φύλλο και φτερό την οικία του Ντούλου, στην προσπάθειά τους να βρουν νέα αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν την ενόχη ή μη του επιχειρηματία.

Οι αρχές, πάντως, είχαν περιέργεια να διαπιστώσουν εάν ο 52χρονος ομολογούσε στο σημειώμα τη δολοφονία της συζύγου του προτού επιχειρήσει να αυτοκτονήσει.

Στο γράμμα, ωστόσο, δεν έγινε καμία αναφορά περί ενοχής. Τουναντίον, ο Ντούλος προέταξε τη μη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος του Ντούλου, Νορμ Πάτις, ισχυρίστηκε – από τη μεριά του – την Τρίτη ότι όσοι βιάστηκαν να κατηγορήσουν τον πελάτη του, ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

«Ούτε μια στιγμή δεν πίστεψα πως θα αυτοκτονούσε. Αντιμετωπιζόταν, όμως, από τον κόσμο, ως ο άνδρας που σκότωσε τη γυναίκα του. Το βάρος αυτό είναι ασήκωτο. Το μήνυμά μου σε όσους του προσάπτουν δολοφονία: ντροπή σας», τόνισε μεταξύ άλλων την Τρίτη ο δικηγόρος.

Την ημερα που σημειώθηκε η απόπειρα αυτοκτονίας, ο Ντούλος ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο, με την αναμενόμενη απόφαση να προβλέπει εκ νέου φυλάκιση.

Το απονενοημένο διάβημα και οι κρίσιμες ώρες

Ο Ντούλος επρόκειτο να έρθει ξανά αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της προφυλάκισής του με την κατηγορία της δολοφονίας, αλλά επέλεξε να μην πάει στο δικαστήριο. Προτίμησε να μπει στο γκαράζ να βάλει μπροστά το αυτοκίνητό του και με ένα λάστιχο που «έφευγε» από την εξάτμιση να εισπνεύσει μονοξείδιο του άνθρακα.

Όταν οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν στην κατοικία του στο Φάρμινγκτον, τον βρήκαν αναίσθητο μέσα στο αμάξι του, χωρίς να δίνει σημάδια ζωής. Έπεσαν πάνω του για να τον συνεφέρουν με τεχνικές ανάνηψης, όση ώρα περίμεναν το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε αργά το απόγευμα της Τρίτης για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο του Φάρμινγκτον. Τουλάχιστον είχε σφυγμό, έναν αδύνατο σφυγμό που έδειχνε ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το απονενοημένο διάβημα στο οποίο προέβη.

Οι γιατροί έπεσαν πάνω του, προκειμένου να τον σώσουν την ίδια στιγμή που η αδερφή του Ρένα Ντούλου βίωνε το δικό της δράμα. «Τον έφαγαν τον Φώτη» κατάφερε να ψελλίσει στον γράφοντα, περιμένοντας τα νέα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου εισήχθη ο αδερφός της. Λίγες ώρες μετά, η κρισιμότητα της κατάστασης επέβαλε τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Τζακόμπι του Μπρονξ με ελικόπτερο.

Το νέο δικαστήριο και η ζοφερή κατάσταση στην εντατική

Διασωλημένος και σε καταστολή μέσα στο δωμάτιο της εντατικής μονάδας του νοσοκομείου Τζακόμπι στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης βρίσκεται ο Φώτης Ντούλος.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν μέχρι τώρα, ο δικηγόρος του Νορμ Πάτις, που τον επισκέφθηκε περιέγραψε με τρεις λέξεις τις κρίσιμες ώρες που βιώνει ο πελάτης του.

«Η κατάσταση είναι ζοφερή» ήταν η φράση που είπε στους δημοσιογράφους που προσήλθαν χθες το απόγευμα ώρα Νέας Υόρκης στο δικαστήριο.

Εκεί όπου εκδικάστηκε το αίτημα αναστολής της εγγύησης του Ντούλου αφού η εταιρία που τον βοήθησε να καταβάλλει τα 6,000,000 δολάρια, βρήκε ανεπαρκή τα περιουσιακά στοιχεία που έβαλε ως εγγύηση ο επιχειρηματίας.

Με δεδομένη την σοβαρότητα της κατάστασης σε ότι αφορά την υγεία του πάλαι ποτέ γοητευτικού σκιέρ που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την πρώην σύζυγο του, ο πρόεδρος και η υπεράσπιση προχώρησαν σε έναν δικαστικό ελιγμό.

Ο πρώτος δεν ανέστειλε την εγγύηση του Ντούλου, αλλά προχώρησε σε επανέκδοση εντάλματος σύλληψης το οποίο δεν θα εκδοθεί άμεσα, οπότε με το γράμμα του νόμου ο επιχειρηματίας δεν θεωρείται προς το παρόν κρατούμενος.

Αυτό διευκολύνει την οικογένεια του, να τον επισκέπτεται συγκεκριμένες ώρες στο νοσοκομείο Τζακόμπι, όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από κλινική του Φάρμιγκτον, στην οποία μεταφέρθηκε αρχικά την Τετάρτη.

via

Όλη η επικαιρότητα