Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Φωτίζεται ο λιμενοβραχίονας της Καλαμάτας εντός του 2015

molos1.jpg
Ακούστε το άρθρο
Συμβάσεις υπέγραψαν τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χαράλαμπος Βγενής και οι νόμιμοι εκπρόσωποι των αναδόχων, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, για το κλάδεμα δένδρων στη χερσαία ζώνη του λιμένα Καλαμάτας, καθώς και για την προμήθεια και τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας στη λιμενική εγκατάσταση.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και επεσήμανε πως πριν από το Πάσχα θα έχει φωτισθεί ο λιμενοβραχίονας («Χιλιόμετρο»). Προσέθεσε δε ότι θα γίνουν έργα περιποίησης του πρασίνου, ώστε η Παραλία, που ελκύει κατοίκους και επισκέπτες, να είναι πάντοτε τακτοποιημένη.

Ο Π. Νίκας ανέφερε ακόμη ότι προχωρεί η διαδικασία ώστε να παρέχονται νερό και ρεύμα στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, ενώ θα οργανωθεί χώρος αναψυχής νοτίως του «Πανελληνίου».
 
Είπε, επίσης, ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τα συστήματα ασφαλείας της λιμενικής εγκατάστασης που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει το υδατοδρόμιο και την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων. Επίσης, προχωρεί η διαδικασία για την επικαιροποίηση του master plan και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του λιμένα Καλαμάτας.
 
Εξειδικεύοντας, ο κ.Βγενής ανέφερε πως μέσω της εργολαβίας για την περιποίηση του πρασίνου θα γίνει διευθέτηση δένδρων της χερσαίας ζώνης λιμένος με κλάδεμα. Μειοδότης ανεδείχθη ο κ. Βορβίλας, που προσέφερε έκπτωση 45% επί μελέτης προϋπολογισμού 7.000 ευρώ. Το σύνολο των παρεμβάσεων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα δώσει τα εξής αποτελέσματα:
-Πάρκο και αλσύλλιο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου: με τη διευθέτηση δένδρων, τον ηλεκτροφωτισμό (έχει γίνει) και την αποκατάσταση των υποδομών (σιντριβάνια) θα αναδειχθούν ως χώροι αναψυχής και πραγματοποίησης εκδηλώσεων
-Πάρκο νότια του «Πανελληνίου»: θα αποδοθεί, μετά και τις παρεμβάσεις για ηλεκτροφωτισμό και παγκάκια, για ξεκούραση όσων περπατούν στο μόλο
-Περιποίηση δένδρων παιδικής χαράς κοντά στο καφενείο Γκούνη: μετά τη διευθέτηση δένδρων θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης της παιδικής χαράς, που δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών, καθώς αποτελεί την κύρια παιδική χαρά της Παραλίας.
 
Συστήματα ασφάλειας λιμενικής εγκατάστασης
Για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και ελέγχου στη λιμενική εγκατάσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, βάσει του κώδικα International Ship and Port Facility Security (ISPS), προϋπολογισμού 123.000 ευρώ με το ΦΠΑ, μειοδότης ανεδείχθη η ICTS Ελλάς Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας ΑΕ, έναντι 119.285,40 ευρώ με το ΦΠΑ.
Θα τοποθετηθούν φυλάκια, μπάρες φύλαξης, συστήματα ελέγχου πρόσβασης με «έξυπνη» κάρτα, 18 κάμερες επιτήρησης, συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά.
 
 
Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα