Hobby

Φωτογραφίες που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής

zwgrafies.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έχουμε δει κατά καιρούς πίνακες ζωγραφικής που μοιάζουν με απόλυτα ρεαλιστικές εικόνες, είτε αφορούν σε πρόσωπα είτε σε τοπία.

Οι εικόνες που θα δείτε όμως στη συνέχεια είναι πραγματικά τοπία του κόσμου που ο φωτογράφος απαθανάτισε στο φακό και όχι δημιουργίες κάποιου έμπειρου ζωγράφου. Σαν αποτυπώσεις επάνω σε καμβά με λάδια, ακρυλικά ή ακουαρέλες οι φωτογράφοι αντεπιτίθενται αποτελώντας τρόπον τινά υπερασπιστές της φύσης, που μπορεί να εμφανίσει σε διάφορα σημεία του κόσμου τις πιο όμορφες… ζωγραφιές. Κι όχι χρησιμοποιώντας πινέλα και μπογιές αλλά ό,τι υπάρχει δίπλα μας. Απολαύστε τες και μην μπερδευτείτε με το αποτέλεσμα…

1. Ο φωτογράφος Oscar Ruiz απαθανάτισε ένα προάστιο στο Μεξικό, και πιο συγκεκριμένα το νεόκτιστο συγκρότημα San Buenaventura, και η φωτογραφία του έκανε το γύρο του κόσμου από το National Geographic ως η “φωτογραφία της ημέρας”.

2. Ο φωτογράφος Michael Brandt συνέλαβε αυτούς τους πολύχρωμους λόφους στην κοιλάδα Palouse της Ουάσιγκτον, που μοιάζουν ζωγραφισμένοι. ΗΠΑ.

3. Ο James και η Kelly Stone φωτογράφισαν αυτούς τους γεμάτους δέντρα αμμόλοφους στο Εθνικό Πάρκο Lassen Volcanic στην Καλιφόρνια. Τα χρώματα είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας  και η ομορφιά είναι εκπληκτική.

4. Ο Jianan Yu φωτογράφισε τη λίμνη Chaohu στην Ταϊβάν, όπου ένας άνθρωπος κωπηλατεί στη βάρκα του. Εδώ η εικόνα μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής αν και η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι η λίμνη είναι τόσο μολυσμένη που τα πράσινα άλγη όχι μόνο κατακάθονται στην επιφάνεια αλλά μεταφέρονται με το κουπί το οποίο λειτουργει σαν πινέλο ζωγραφικής!

5. Ο φωτογράφος Chaluntorn Preeyasombat απαθανάτισε την οροσειρά Huangshan στην επαρχία Anhui της Κίνας, όπου η παρατετεμένη ομίχλη δίνει στο τοπίο την εντύπωση ζωγραφιάς.

Πηγή: perierga.gr

Όλη η επικαιρότητα