Αχαϊα

Φουλαρισμένα αναχωρούν από το ΚΤΕΛ Αχαΐας τα λεωφορεία για Αθήνα Θεσσαλονίκη

Δρομολόγια με το 50% της χωρητικότητας

Αυξημένο το ενδιαφέρον και η σχετική προσέλευση σήμερα στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για μετακινήσεις εκτός νομού. Να αναφέρουμε πως όλο το προηγούμενο διάστημα, υπήρχαν κάποια πολύ αραιά δρομολόγια για εκείνους που είχαν ειδικούς λόγους -και τα σχετικά έγγραφα – μετακίνησης.

Ως εκ τούτου, το πρωί της Δευτέρας στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας εθεάθησαν αρκετοί φοιτητές και άλλοι που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν εγκλωβιστεί στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και δεν είχαν κάποιο ισχυρό αιτιολογικό για μετακίνηση εκτός νομού.

Υπενθυμίζεται ότι για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31η Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μεταφοράς επιβατών για όλους. Το ίδιο ισχύει και στις αερομεταφορές. Ενθαρρύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, για υπηρεσίες όπως η έκδοση και η επικύρωση εισιτηρίων. Οι επιβάτες τηρούν αποστάσεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβαση τους στα μέσα.

Οι πάροχοι υπηρεσιών σε όλους τους τομείς οφείλουν:

-Να ενημερώνουν τους επιβάτες για τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας.
-Να εφοδιάζουν το προσωπικό με απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκα, γάντια, αλκοολούχο αντισηπτικό).
-Να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται οι περιοχές και τα σημεία επαφής επιβατών και τα μηχανήματα με ειδικά υλικά.

via

Όλη η επικαιρότητα