Ηλεία

«Φουσκώνει» και φοβίζει ο Αλφειός… – ’Άνοιξαν τα θυροφράγματα

Ακούστε το άρθρο

Με τον εφιάλτη του Αλφειού ζουν εδώ και μερικές ημέρες οι κάτοικοι στις παρόχθιες κοινότητες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς το ποτάμι έχει «φουσκώσει» και  επαναφέρει μνήμες 2003 και 2013. Από χθες το μεσημέρι έχουν ανοίξει τα θυροφράγματα στο φράγμα του Φλόκα, για να αποτραπεί η υπερχείλιση και να μην κινδυνεύσουν οι καλλιέργειες των κατοίκων.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, οι υπηρεσίες είναι σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους φορείς και παρακολουθούν το φαινόμενο, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

«Το μήνυμα που πήραμε από την επικοινωνία μας με το φράγμα του Λάδωνα είναι  ενθαρρυντικό, καθώς δεν έχουν εξαντλήσει τη δυνατότητα αποθήκευσης νερού, συνεπώς δεν θα κατέβουν νέα νερά κάτω. Επικοινωνήσαμε με τη ΔΕΚΕ στην Πάτρα και έχουν ανοίξει τα θυροφράγματα στο φράγμα του Φλόκα για να μην υπάρχει καθυστέρηση. Τα χιόνια σε όλο το εύρος του δήμου αλλά και στον δήμο Γορτυνίας έχουν λιώσει και τα νερά έχουν φύγει. Μένει να δούμε τι θα έρθει από το κέντρο της Πελοποννήσου, όμως φαίνεται ότι δεν θα πιεστούμε. Η πίεση θα μας έρθει στο επόμενο κύμα κακοκαιρίας, καθώς αυτή τη στιγμή το έδαφος κράτησε νερά λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας», τόνισε ο κ. Μπαλιούκος και τόνισε στους δημότες να μην ανησυχούν για τα προβλήματα στην οδοποιία, καθώς ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί κανονικά.

«Θέλω να επισημάνω στους δημότες να μην ανησυχούν για την μικρή κατάπτωση που έχουμε σε έναν δρόμο καθώς έχουμε σχετικά αιτήματα Πρέπει να σταματήσουν τα γεγονότα, να στραγγίσει το έδαφος να τα πάρουν να τελειώνουμε, καθώς είμαστε από μία περίοδο χιονόπτωσης που νύχτα μέρα προσπαθούμε, με προσω και μηχανήματα είναι καταπονημένα, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν παρεμβάσεις στα αναγκαία σημεία», είπε ο δήμαρχος.

Όλη η επικαιρότητα