Αθλητισμός Μπάσκετ

Φοβερό βίντεο με κοινωνικό μήνυμα από τον Προμηθέα: «Υγιής εγώ, υγιής κι εσύ» (pics & vid)

Ακούστε το άρθρο

Με το σύνθημα «Healthy me, healthy you, life is a festival», ο Προμηθέας επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το θέμα της «υγείας». Ελεύθερη είσοδος στο «Δ. Τόφαλος», για όποιον φοράει το σχετικό πράσινο μπλουζάκι στο Game 3 με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

Η ομάδα του Προμηθέα Πάτρας, γνωστή για την κοινωνική ευαισθησία της και την στήριξη σε συλλογικές δράσεις και κινήσεις για την ευαισθητοποίηση σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει στην στήριξη των εκδηλώσεων για το 3ο Φεστιβάλ Υγείας Αχαΐας και Δυτικής Ελλάδας, που θα διοργανωθεί στην Πλάζ του Ε.Ο.Τ., στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουνίου.

Μάλιστα, οι παίκτες της ομάδας, εφαρμόζοντας στην πράξη ένα από τα συνθήματα της εκδήλωσης: «Υγιής κοινωνία είναι η κοινωνία της αλληλεγγύης» συμμετείχαν στην παραγωγή ενός βίντεο για την προώθηση του 3ου Φεστιβάλ Υγείας Αχαΐας και Δυτικής Ελλάδας, φορώντας το σχετικό μπλουζάκι : «Healthy me, Healthy you, Life is a Festival», επικοινωνώντας πως: «Tο φορώ και κυκλοφορώ – όποιος το βλέπει, ας γνωρίζει ότι είμαι πρόθυμος να βοηθήσω έναν άρρωστο συνάνθρωπο».

Μάλιστα, η Διοίκηση της ΚΑΕ αποφάσισε πως για όποιον φορά το σχετικό μπλουζάκι η είσοδος στο «Δημ.Τόφαλος» θα είναι ελεύθερη για τον 3ο Μικρό Τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ το Σάββατο 9/6 (18:00).

H συλλογική διοργάνωση που έγινε θεσμός, υλοποιείται κάθε χρόνο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων καθώς και τη σημαντική υποστήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. μέσω της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» και διοργανώνεται από την «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της ΣΚΠ Δυτικής Ελλάδος – ΕΕΑΣΚΠ» , «Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, Παράρτημα Πάτρας – ΕΛΕΑΝΑ», και «Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν. Αχαΐας – ΑγκαλιαΖΩ».

Το φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 9 και 10 Ιουνίου στην Πλαζ ΕΟΤ και στο Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων. με τη συμμετοχή σωματείων και συλλόγων της Δ. Ελλάδας. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια πνεύματος ενότητας και αλληλεγγύης, θέτοντας την Υγεία στο επίκεντρο μιας κοινωνίας ενεργών και χρήσιμων πολιτών, ενώ στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν εξετάσεις, θα υπάρχει η κινητή μονάδα «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για προληπτικό παιδιατρικό έλεγχο, θα πραγματοποιηθεί συλλογή φαρμάκων και πολλές παράλληλες ενημερωτικές δράσεις και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Σημαντική καινοτομία του φετινού φεστιβάλ είναι το επίσημο μπλουζάκι «Healthy Me – Healthy You» (στο οποίο αναφερθήκαμε στην εισαγωγή και φοράει στο video o Langston Hall, ενώ θυμίζουμε πως για όποιον φορά το σχετικό μπλουζάκι η είσοδος στο «Δημ.Τόφαλος» θα είναι ελεύθερη για τον 3ο Μικρό Τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ το Σάββατο 9/6), που καλούνται οι πολίτες που συνειδητά θα το προμηθευτούν, να το χρησιμοποιούν, κάνοντας με αυτό τον τρόπο γνωστό στον κοινωνικό περίγυρο, ότι -όποιος το φορά- αναγνωρίζεται ως ένα μέλος της κοινωνίας πρόθυμο να προσφέρει τη βοήθειά του σε έναν ασθενή συνάνθρωπο.  Το μπλουζάκι θα πωλείται στην εκδήλωση και στον χώρο του φεστιβάλ στην ενδεικτική τιμή των 5€ το ένα, υπέρ της στήριξης της δραστηριότητας των διοργανωτριών συλλογικοτήτων.

Όλη η επικαιρότητα