Ηλεία

«Φοβήθηκα μήπως κρατούσαν μαχαίρια» – Τι λέει ο γιατρός που δέχθηκε επίθεση στο νοσοκομείο Πύργου

Τον τρόμο έζησε γιατρός την Δευτέρα το πρωί στο γενικό νοσοκομείο Πύργου όταν ξαφνικά συνοδοί ενός τραυματία άρχισαν να του επιτίθενται μέσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών επειδή για λόγους αρχής τους ζήτησε να περάσουν έξω.

Εκείνοι δεν υπάκουσαν και σαν «μανιασμένα λιοντάρια» επιτέθηκαν άγρια και χτύπησαν στο πρόσωπο τον γιατρό Χρήστο Δημάκη.

«Τους κοίταζα στα χέρια γιατί φοβήθηκα μην κρατούσαν και μαχαίρι» λέει σοκαρισμένος ο γιατρός και περιγράφει πώς ξεκίνησαν όλα, ενώ προσπαθούσε να κάνει νευροχειρουργική εκτίμηση σε τραυματία – θύμα τροχαίου ατυχήματος που είχε διακομισθεί στο Νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Κ.Υ Γαστούνης.

«Είχε έρθει ένας τραυματίας και εγώ ανέλαβα να δω την αξονική και να τον διαγνώσω, να δω τι μπορώ να κάνω και σε συνεννόηση με τους άλλους γιατρούς υποδοχής… Εκείνη την στιγμή μπήκαν μέσα συνοδοί-συγγενείς και δεν υπήρχε ανάγκη από συνοδούς καθώς ήταν εκεί γιατροί και νοσηλεύτριες. Με την σύσταση που κάναμε, “περάστε έξω παρακαλώ” άρχισαν να βρίζουν ακατάπαυστα και μου επιτέθηκαν μανιωδώς χωρίς να έχουν συναίσθηση που βρίσκονται» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πύργος: Ξυλοδαρμός γιατρού στα επείγοντα του νοσοκομείου

Μάλιστα περιγράφει ακριβώς τα χτυπήματα και σε ποιο σημείο τα δέχτηκε, καθώς χρειάστηκε φροντίδα οφθαλμίατρου για τον τραυματισμό του: «Μου επιτέθηκαν και με χτύπησαν με κεφαλιά ο ένας στο αριστερό ζυγωματικό και ο άλλος με γροθιά στο μάτι, και δυο τρεις άλλες… Το προσωπικό άρχισε να φωνάζει και να καλεί τους σεκιούριτι και οι δράστες εξαφανίστηκαν. Είμαι καλά, κουράρω το μάτι με τον οφθαλμίατρο και το έχω κλειστό για ένα 24ωρο, είχε θολώσει ο κερατοειδής από εκδορά και δεν έβλεπα», λέει στο protothema.gr.

Ο νευροχειρούργος καταγγέλλει μέσω του protothema.gr πως τα περιστατικά βίας στους γιατρούς και γενικά στο προσωπικό των νοσοκομείων έχουν αυξηθεί και ζητά από τον κόσμο υπομονή: «Ο κόσμος και οι γιατροί εδώ έχουν όλοι παράπονο ότι δέχονται μπουλινγκ και απειλές φραστικές και τώρα από την απειλή έφτασε στην πράξη. Δυστυχώς ο κόσμος επειδή τα βγάζει εκεί που τον σκέφτονται και τον βοηθούν αλλά πολλές φορές όλοι και τα παιδιά δέχονται απειλές και ύβρεις από τους συγγενείς και συνοδούς και φτάνουν στα όρια της αυθάδειας και της απειλής και κάποιες φορές υπάρχει και χειροδικία» είπε.

Ο γιατρός υπέβαλε μήνυση για ξυλοδαρμό στο Α.Τ. Πύργου

Εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπο του γιατρού:

Όλη η επικαιρότητα