Ηλεία

Φράγμα Αλφειού: «Πάρτε μέτρα για τις κατολισθήσεις»

Αναγκαία είναι η παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών στον δασικό ορεινό όγκο που ενώνει τα Μακρίσια με την Αλφειούσα, απέναντι από το φράγμα του Αλφειού, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο και διέκοψε την κυκλοφορία.

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής, η θερινή πυρκαγιά επέτεινε το πρόβλημα που ήδη υπήρχε, με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι πολίτες και οδηγοί να είναι διαρκώς εκτεθειμένοι σε κίνδυνο ατυχήματος…

«Ήδη μετά την καλοκαιρινή πυρκαγιά στο φράγμα του Αλφειού δίπλα στην Αλφειούσα, παρατηρούμε λόγω της απότομης κλίσης του εδάφους μια διάβρωση του εδάφους και έχουμε πρόβλημα κατολίσθησης βράχων προς τον δρόμο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος για τους διερχόμενους και λόγω των καιρικών συνθηκών (άνεμοι, βροχές, κ.ά.) να έχουμε πρόβλημα», είπε ο κ. Γιακουμής και πρόσθεσε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Σάκη Μπαλιούκο για τις πρώτες ενέργειες αποκατάστασης του οδοστρώματος.

«Ήδη ο δήμος έβαλε τα μηχανήματα να καθαρίσουν τον δρόμο και θέλουμε σε συνεργασία με τον δήμο Πύργου, γιατί εκεί ανήκει η Αλφειούσα, κατά την άποψή μου να βάλουμε έστω ένα πλέγμα ως πρώτη κίνηση, ανάντι του δρόμου, σε ένα ύψος για να μπορέσουμε να κρατήσουμε ό,τι από τα βράχια πέφτει κάτω, διότι είναι επικίνδυνο. Πρέπει να κρατηθούν με κόντρα στους κορμούς των δέντρων για να αντέξει έως ότου γίνει η φυσική αναγέννηση, ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο», εξήγησε ο δασάρχης Ολυμπίας, επισημαίνοντας ότι παρά τα περιορισμένα οικονομικά των δήμων είναι απαραίτητες οι παρεμβάσεις προστασίας.

«Έχει προβλήματα από το παρελθόν το σημείο, το έδαφος είναι γυμνό δεν υπάρχει εκεί βλάστηση. Όσο περνά ο καιρός μετά την ξηρασία θα έχουμε πρόβλημα με τους βράχους, μόλις το έδαφος ποτιστεί καλά. Ο δρόμος είναι σημαντικός γιατί οδηγεί στην Ολυμπία και έχει αυξημένη κυκλοφορία καθημερινά και θα πρέπει όλοι μαζί να δούμε το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Γιακουμής.

Όλη η επικαιρότητα