Ηλεία

«Φρένο» σε σημαντικά έργα του Δήμου Πύργου

Δυσλειτουργίες έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα...
Ακούστε το άρθρο

Δυσλειτουργίες έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και πιο συγκεκριμένα στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, καθώς το κενό που έχει δημιουργηθεί στη θέση του προέδρου του συμβουλίου μετά από την συνταξιοδότηση του επί σειρά ετών διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών στην Νομαρχία και μετέπειτα στην Π.Ε Ηλείας, Μιχάλη Καλογερόπουλου, δεν έχει ακόμα αναπληρωθεί.

Ο νόμος προβλέπει ότι ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων πρέπει να είναι πολιτικός μηχανικός από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας.

Ωστόσο, η μη αναπλήρωση της συγκεκριμένης θέσης έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην εξέλιξη δημοσίων έργων σε όλους τους δήμους της Ηλείας αλλά και στην Περιφέρεια. Ειδικότερα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν μπορούν να εγκριθούν ανακεφαλαιωτικοί πίνακες ή συμπληρωματικές συμβάσεις, καθώς και μια σειρά από άλλες διαδικασίες, που για να προχωρήσουν είναι απαραίτητη η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων.

Όσον αφορά την περίπτωση του Δήμου Πύργου, ενώ έχουν υποβληθεί, δεν έχουν εγκριθεί ακόμα οι ανακεφαλαιωτικοί πίνακες για το έργο αποκατάστασης του δρόμου που συνδέει το λατομείο του Ελαιώνα με την επαρχιακή οδό Πύργου- Οινόης, προϋπολογισμού 338.794 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ««ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και για το έργο κατασκευής ραμπών ΑμεΑ στο κέντρο του Πύργου.

Σε δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος τόνισε ότι «ως Δήμος Πύργου έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει την Περιφέρεια για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που έχει προκαλέσει η μη αναπλήρωση της θέσης του προέδρου του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα δρομολογηθεί λύση, γιατί πέρα από όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, και αυτό βάζει ‘’φρένο’’ στην υλοποίηση σημαντικών έργων στον δήμο μας».

Όλη η επικαιρότητα